View Single Post
Staro 11.03.2017., 17:14   #654
thunderbird
Premijum AMDebil
Moj komp

thunderbird's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Autor real01 Pregled postova
Nedavno sam kod Future naručio novo računalo (sve osim periferije), slagano po komponentama koje sam izabrao. Prije kupnje, poslao sam im mail u kojem sam zatražio mišljenje o izabranim komponentama, tj. kompatibilnosti budući da novo računalo kupujem u prosjeku svakih desetak godina pa nisam stalno u toku. Izabrane komponente su bile kompatibilne. Jedino su mi sugerirali da bi umjesto 120 GB SSD-a treba uzeti SSD od 240. Replicirao sam da ja jednostavno ne trebam disk od 240 i da mi je 120 dovoljan - te da je veći disk preskup za moje pojmove - tim više što mi je jedan SSD (stari) konstantno radio probleme i na kraju krepao. Dakle, ostao sam pri svome i nisam pristao na njihov prijedlog. (Stari disk nije bio kupljen kod Future - ali, nema veze - moje je mišljenje da su SSD-ovi nepouzdani i preskupi.)

Druga sugestija je bila da uzmem drugo napajanje. Ja sam izabrao CoolerMaster G550M 80+ Bronze. Oni su mi sugerirali Gigabyte 450 Pulse 450 Modular 80+ Bronze.
Replicirao sam da za CoolerMaster dobijem petogodišnju garanciju, dok Gigabyte daje samo dvije godine i ostao sam pri svom izboru.
(Taman da je G napajanje bolje od CM po svim karakteristikama, radije biram nešto s pet godina garancije nego nešto s dvije.)

Za kućište sam izabrao Antec ThreHundredTwo a Futura mi je sugerirala
DeepCool Dukase V2. kao bolju opciju. Možda ze nekog drugog, ali ne i za mene.
Naime, meni treba kućište s čim više mjesta za diskove - a Antec ima
Six 3.5” tool-less drive bays dok Dukase IMA SVEGA DVA mjesta za diskove - dakle, to je kućište za gamere i veliku grafičku - a ja nisam gamer i moja je konfiguracija s grafičkom on-board.

Jedino sam prihvatio sugestiju kod matične - izabrao sam MSI dok su mi oni predložili Gigabyte kao bolju (po njhovim riječima).
Bez uvrede, ali ako si već odlučio oko pojedinih komponenti u kompu i ne misliš odstupiti od toga, kog si vraga tražio mišljenje?
Valjda tražiš mišljenje kada nisi siguran koju komponentu odabrati pa se dvoumiš, a ne kada već imaš zacrtano u glavi što želiš i što trebaš.