Citiraj:
Autor Mr.Black
Jdoo..pa postoje trgovina i servis 50 metara udaljeni..i rade već 5 godina tako..ni jedan nije zatvorio..pa ne pada mu lova sa neba valjda..nekako opstaje..
|
kad ides u biznis, nemoj se vodit emocijama i zeljama, tipa uvijek sam htio imat svoju firmu, uvijek sam htio imat svoj servis, kafic itd, samoodrzivi odnosno profitabilni posao je jedno, želje su drugo, po meni, napravi plan, dugorocan, srednjorocan, kratkorocan, za pocetak smanji troskove maksimalno, kao sto vidis da kolege kazu, trend je takav da je sve manje poslovnica, a vise se ulaze ui web shopove i smanjuje maksimalno fiksni trosak, a ti prvo sto bi napravio je uzeo u zakup poslovnicu, pazi ako tako nastavus, da ne zaglibis prije nego pocmes, ako si vec napravio neki plan, razradio sve scenarije, imas neki pocetni kapital, radije plati nekom da ti napravi web, pocmi od svoje garaze kuci, osnuj jdoo u sebe kuci i izbjegni taj najam, pa lako ti kad tad otvoris/zakupis poslovnicu ako ti zatreba prostora
sjećam se prije godinu dana, pored linksa se u zadru otvorio instar i zakupio poslovnicu od doslovno 6 kvadrata i stavio jedan komp unutra i zaposlio jednog decka i ja ga pitao, zasto nemate nista u skladistu, kaze da je onako politika firme, i da ako netko nesto treba naruce i dode sutradan, ali pogodi sto... nakon 6 mjeseci zatvorili su i taj prostor