View Single Post
Staro 09.03.2017., 18:58   #1365
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ode moja 7ica sretnom vlasniku, avantura je trajala ravno 13 dana Ajmo sad oplesti dojmove i pokoju usporedbu sa "superiornijim" nexusom 6p:

Plusevi:
- baterija je jebena za tako mali telefon i kapacitet. Bolja nego što sam imao na nexusu uz sve custom romove/kernele. Kapa dole!
- it's snappy. Dobro, skoro uvijek. Da, ajfon šteka i znao bi ga natjerati da zatrza, ali naviknuo sam na to još s androida hah! Uglavnom, jako lipo radi.
- snimanje videa. OIS, sve radi kao po loju, videi su kvalitetni i to mi je vajk na mobitelima falilo. Neka ocjena recimo 9/10, a nexusu bi dao 6/10, možda i 5icu jer nema OIS, nema 60fps (iako se može modati)... Kvalitetom slike su oba tu negdje.
- izrada je odlična, predivan filing u ruci, veličina je baš pogođena. Tipkanje je stvar navike, nakon tjedan dana sve sjedne na svoje i naviknuo sam se na mali ekran.

Minusi:
- settingsi su me podsjetili na dobri stari symbian, gdje je sve zakopano negdje pod layerima i layerima postavki Jebeno iskustvo za naći neki specifičan feature kojeg si prije 3 dana upalio, a ne znaš kako se zove i search u settingsima ti zato ne pomaže.
- OS je ipak ograničavajući u nekim pogledima, pogotovo u radu s google appsima (vjerojatno je tako i s drugim 3rd party appsima).
- foto kamera. Nažalost najveći krivac zašto sam prosljedio dalje 7icu je manjak detalja na fotkama i malo warm-ish fotke naspram nexusa. Nikako se nisam mogao pomiriti da sam pogledao 3-4 reviewa o 7ici i da su nahvalili kameru, a nitko nije primjetio ove stvari ili im nisu bile spomena bitne. Sad gledam recimo video usporedbe fotki 7ice i samsunga s7 i riba hvali 7icu, a kad zumira fotku vidim da toj fotki fale detalji, ali ona to ne vidi Nažalost, kada fotkam volim da to bude na nivou jer sam se razmazio s nexusom. Dati 4000 kn za taj rang fotki nisam mogao prožvakati. Meni je to bio jedan od 3 glavna kriterija kod kupovine, priznajem da sam se mogao i bolje informirati. Ako baš moram dati ocjenu kameri, evo 7,5/10. Nexusu bi dao recimo 1-1,5 boda više.

Uspio sam skupiti nešto malo fotki pa evo uspoređujte i zumirajte:
IP7: https://goo.gl/photos/k9nQnzrhoHGNdmvV9
N6P: https://goo.gl/photos/gZPezHXtEfYVmqs16

Sad ću prvo malo sjesti, razmisliti, malo koristiti starog nexusa 5 i proučiti što samsung s7 ima za ponuditi. Tolio od mene u iphone temi, živjeli!

Zadnje izmijenjeno od: xlr. 09.03.2017. u 19:17.
xlr je offline   Reply With Quote