Citiraj:
Autor Gigi1
mislim da se varas...
koliko znamo imaju dobre yieldove i da krenu s disejblanjem jezgri mogu ih disejblati na nacin da jezgre ne stoje jedna do druge nego diagonalno, sto je bolje zbog zbog manjeg zagrijavanja, recimo na taj nacin mogu izvuc koji MHz vise...
da i neidu tom logikom ostaje cache, a ryzenova arhitektura je takva da jezgrama nije dodjeljena fixna kolicina cacha vezana za jezgru nego koristi koliko joj treba.
i da na r5 ne bude niti jedan mhz veci clock od r7(u sto sumljam)ostaje potencijalno 20megi cacha za 4 jezgre.
Mislis da to nebude utjecalno na peformanse?
linkan je video više puta gdje wendell prica o takvim i inim stvarima, a uskoro bi i na lvl1 tech trebao doci nastavak ryzen reviewa
|
Ne znam na koji način oni mogu sakatit jezgre. Sumljam da mogu dijagonalno i sumljam da će ostavit cache. Cache i je problem uvijek tako da sumljam da će imat cijeli. Viši leveli keša u većini aplikacija ne donose prednost. Arma 3 je imala veliku prednost kod većeg keša.
Vjerujem da će rezultati u igrama bit isti ko r7. Ono malo što se dobije s ekstra jezgrama će poboljšanjem procesora izvuć s 100-200 Mhz ekstra.
r5 će bit ono gdje će se AMD prodavat, jer je realno ogromnoj većini ljudi r7 nepotreban, isto je s i7 6900k, jednostavno je nepotreban većini.
Da je meni za moje potrebe, a to nije ništa ozbiljno i7 6900k bolji njega bi odavno uzeo, a ne da nije bolji nego je gori, isto ko r7.
Svaka roba ima kupca tako i r7 i 6900k, samo je moje mišljenje da je ogromnoj većini to nepotrebno.