Citiraj:
Autor mamutarka
da, al ak ćeš se počet ponašat ko konzum..stvarno ideš u dobrom smjeru
|
Nisu tamo vrećice najveći problem. Sve počinje odozgora, bahatog vodstva koje ne mari za radnike ni malo i bitan je samo profit, kuće na jarunu, vikendice na moru il zemljišta na granici. A što je najgore počeli su upravo kao oni, doslovno iz šupe, iz pozicije jadnih prodavača koji su eto, imali sreću da su bili na dobrom mjestu u pravo vrijeme.
Dalje, tu je zilion ljudi koji izigravaju, odnosno postavljeni su za neke šefiće, i cilj im je provodit milion pravila poslovanja, sankcioniranje za kršenje te provođenje svoje vizije kako bi se to trebalo raditi. Prodavati, odrađivati posao, pa do toga kako popunit police s artiklima. I ne govorim tu o nekom tko ima iskustva il škole il nedajbože da prati neke trendove. Mislim, kad ti je doseg preljepljivanje Samsung pulta sa Links livrejima, sve je jasno. Najžalosnije je što se sve to prebija preko leđa ljudi koji rade za pultom, od tih šefića pa do nesposobnog računovodstva koje nije u stanju napravit povrat u roku par dana. Jer svaki put kad mi, kupci jebemo maiku ljudima na zaprimanju reklamacija jer nije još sjeo povrat, nije sigurno do tog prodavača na pultu, jer vjerujte, on je sigurno poslao zahtjev u knjigovodstvo za povrat, jer se boji istih onih pravila poslovanja zbog kojih dobiva kazne. Već je stvar nesposobnjakovića na "pozicijama". Jer opet, kad ti je najjača svrha u računovodstvu da provjeravaš tko je zakasnio pol minute na posao da bi mu mogao naplatit 100kn kazne, jak si mi knjigovođa, a pri svakom problemu koji nije standardni, odma je kuknjava, ispitivanje okolo te opet represija na zaposlenika jer zašto je došlo do te situacije. Naravno, ima tu i puno nesposobnih prodavača, zakulisnih igrica nekih voditelja, prebacivanja odgovornosti i metanja na druge, i sl. Al sve to ide odozgora prema dolje, i ustajali zrak i atmosfera se širi sve brže. Plus, na sve to idu jadne plaće, među najjadnijima u branši.
Nikakvo čudo da ljudi masovno odlaze jer ako već radiš za 3000kn plaće, bolje radiš tamo di te neko ne jebe svakodnevno u mozak.