View Single Post
Staro 05.03.2017., 21:59   #357
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
Misliš na ono kad upališ MSI afterburner pa gledaš zauzeće, klokove, i dr.? Nije mi palo na pamet Ali OK, i dalje ne tvrdim da sam u pravu i da može biti u pitanju moje neznaje, ne sramim se ja toga
Ne mora biti, ali kažem, to mi je jedino logično objašnjenje.

Inače problem je što msi afterburner ne može pokazivati takt jezgra in game, pa većina to nikad ne gleda. Ali može hwinfo. Znači šema je da se otvori msi afterburner, jer je za hwinfo potreban rivatuner koji dolazi uz msi, a ovaj ga nema, pa se uz to otvori i hwinfo sa namještenim praćenjem takta.

Nego malo pozitivnih primejra te ryzen 1080p priče sa gtx 1080-titan x pascal/gtx 1080ti

Što je ovo? Ryzen ovdje očito nema anomaliju jer se ponaša kao i7 6900K kao što bi i trebao. Igra skalira sa jezgrama, ali nešto i s klokom (6850K)

Formula 2016, titan x pascal, 1080p

Probrane igre

Još u 2 igre Ryzen po meni ima anomaliju (12% i 18% neopravdanih zaostatka za i7 6900K), te je u 3 igre i7 7700K sitno brži, da nebi ispalo da sam samo birao takve

Ovdje po meni postoji anomalija, Shadow Warrior 2

Iako ryzen performa dobro, jasno je da bi trebao biti uz i7 6900K, igra očito skalira jezgrama.

Inače evo dobar wccf članak koji okuplja sve izjave, doduše većinu izjava sam već bio linkao pojedinačno, no ima i nečeg novog + objašnjenja

The Ryzen Launch Aftermath & AMD’s Response To Gaming Performance

Pogledao sam i jay2cents video što je tu bio linkan ranije (odličan i realan zaključak), kao i pcperovce podcast, i svi se slažu da su performanse tu i da se nešto nelogično događa u nekim igrama van procesora (mbo, softver itd-), te da bi to moglo biti ispravljeno

Citiraj:
Autor Bariarnil Pregled postova
Kažeš single core ha :P
Rekoh da je singlecore jako bitan, a ne da koristi samo jednu jezgru. Dvije različte stvari. Pa vidiš da u onom grafu što sam stavio i7 ima duplo veći fps od dual core pentiuma (nešto i zbog clocka doduše), kao i vishera unatoč brutalno slabijem IPC, jer očito dvije jezgre nisu baš idealne. Jako jako čudna igra. Inače Creation engine je samo modificirani Gamebryo engine koji je korišten i u morrowindu iz 2002 , a korjene vuče iz kraja 90-ih . Mislim da je to zadnji AAA naslov na takvom odronu (bar se nadam)

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 05.03.2017. u 22:20.
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote