View Single Post
Staro 05.03.2017., 12:52   #315
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Iskreno, zar je fakat potreban OC? Mislim pa proc ima prejebene performanse ''as is''. Jedino za ekipu koja ima egotrip da mora pisat 4,0GHz. A i na tih okruglih 4GHz će ići ako kupiš poštenu 370x ploču s kvalitetnom regulacijom napona i imaš pošteno vodeno hlađenje.

Ekpa se bez ikakvog razloga pomanila da će ih držat 24/7 na 4,5GHz na zraku/vodi a freakin' LN2 taktovi su oko 5GHz i to uz 1,85V.
1,85V sam zadnji puta procesoru dao kad sam tjerao Bartona Mobilca na 2,5GHz
Pa je, bitan je IMO. Nisam ja ni reka da cpu nije odlican "as is", ali ako vec ima otkljucan mnozitelj zasto ljudi nebi izvukli neke dodatne performanse for free, pod tim ne mislim na ovih 200-300mhz sto R7 podnosi trenutno, nije bilo ni za ocekivati nesto vise... Zato sam i spomenija da za neke vece clockove moramo pricekati 6 core i 4 core... Sa boljim oc potencijalom bi se lakse dostiga i Kaby Lake IPC na sto je kolega Hawk... Amd_Shill ukaza . Samo da se ispeglaju Biosi i razne djecije bolesti, tad cemo imati jos konkurentniji cpu na raspolaganju, sto ide u prilog svima.

Citiraj:
Autor emilblomsky Pregled postova
Ne znam ,Brko.Ja da sam na tvom mjestu,i da sam prodao 2600k,razmišljao bih samo o x1700 ili 6800k!
Pošto je 6800k provjereno zvijer od proca a i cijena mu je sada ok:

https://www.uzishop.hr/intel-proceso...m_medium=click

Ja bih išao na njega.Pogotovo što nema problema sa dostupnošču ploča.A i sa strane da si gamer,bio bi mi prvi izbor.Jedini problem je cijena matičnih ploča za njega,ali kako vidim nisu ni ryzenove badava.
Ne vidim zasto bi isa na 6800K osim nekog eventualnog future proofinga, al realno sada i vjerujem u narednih nekoliko godina 7700k ce biti kralj, ako vec pricamo primarno o gejmingu. Ako se uz to obavlja i neki rendering ili content creation onda bi definitivno razmislija o 6800k. Al triba uzeti u obzir i vecu cijenu koja ide sa tom platformom.

@dean225

Taj video sam linka na prethodnoj stranici, al ok - ponavljanje je majka znanja

Zadnje izmijenjeno od: Sn4k3. 05.03.2017. u 13:14.
Sn4k3 je offline   Reply With Quote