Citiraj:
Autor DragonSlayer
Jedno pitanje, vidio sam dosta CSGO bencheva, i očito, 7700k tuče sve što postoji, ali sam onda našao da dosta ljudi imaju bolje performanse sa HTom isključenim iz nekog razloga. U slučaju da se SMT može isključiti kao HT kod intela, jel bi to išta promjenilo?
Btw, sauce:
https://www.reddit.com/r/GlobalOffen...ives_more_fps/
|
Dokazano u mnogo testova. Pogledaj computerbase, tomshardware i pcworld recenzije. Doduše na computerbase (najdetaljnije, ima gro tablica) ima igara gdje SMT i boosta performanse
Citiraj:
Autor Mladenxy
Sve štima Manuel, treba odati priznanje AMD-u ALI to nisu jeftini procevi i matične iako su jeftiniji od konkurencije, svejedno nisu toliko jeftini da bi ima dao svoje novce ako ima većih bugova i ahilovih peta.
1800X udara max teperaturu preporučenu iz AMD-a od 75 stupnja i bez overklokinga i throttla, SMT ga koči u igrama i sl.
https://www.youtube.com/watch?v=j7UBHjtCXhU&t=322s
|
Naravno, svaka nova platforma ima dječije bolesti + prema svemu sudeći ova je i požurena
Što se tiče linka ne throttla, poslušaj malo bolje što kaže. Kaže da nikad ne prelazi tu temperaturu, onda nadoda "we were able to intentionaly provoke thermal shutdown by heating the cpu beyond 75C to evalidate that tjmax is between 75 and 80C". Recenzenti su izričito isticali da cpu nikad ne throttla. Inače sam primjetio da većina recenzenata izrazito hvali temperature, a većina ih je očitavala u softveru mbo, te čini mi se mini displaya sa same ploče. Oni koji nisu vjerovali temperaturama su išli i prst metodom i kažu nije ni mlako. Maximalna voltaža naravno mjenja stvari, neki su stavili na tih 1.450v
Također da nadodam, iskreno ne volim se mjeriti prema gamersnexusu. Podsjećam da taj tip malo malo ima neke rezultate koje nitko drugi nema tj. "i5 7600K stock 80% brži od i5 2500K stock", također sam naletio na raznim mjestima gdje dotičnog quotaju da "ryzen ima seznore kao FX". Također sam naletio na situaciju da 3-4 pcperovca (pro as it gets) sa podsmjehom pričaju o istome, glede neke neke njegove metode nečega. Tipa vidi otkrio je "xy" softver još samo da nadođe da mora "xy" (ne sjećam o čemu se točno radilo)