Citiraj:
Autor Eladio
Pani vishere ne trebaju elektrane .. potrosnja varira i rijetko je kad toliko velika razlika. A i da je na kraju vrlo upitne su ustede obicnog korisnika sto smo puno puta izracunavali, ali ta prica uvjek ikoci van bezveze.
|
Odabir hlađenja nije bez veze
Odabir ploče s adekvatnom regulacijom napona nije bez veze
Na kraju kako možeš reći da je posve svejedno imao proc koji povuče 150 vati u odnosu na onaj koji potegne 270. :/
Citiraj:
Autor Eladio
Ako cemo gledati tvojim nacinom onda je ryzen potukao intela u 8c procevima do koljena po potrošnji 
|
Molim te elaboriraj ovo. Da ima nešto nišu (pa do ovisno o situaciji podjednaku) potrošnju od i7 6900X sistema na default postavkama - ima. No pazi sad ovo. Ti si direktno usporedio procesor za koji Intel navodi da ima TDP od 140W s procesorom koji AMD deklarira kao 95W TDP CPU. Da ne kažem da baciš oko na samu X99 platformu i što sve ista nosi.
Zašto je ljudima tako jebeno teško sagledat sve činjenice i biti objektivan?
Ne, ne kažem da je Intel bolji, iskreno zaboli me koji je bolji. Nemam ništa od toga. No daj budi objektivan kad komentiraš neki rezultat i daj sagledaj sve činjenice.
Da li je bolje uzet $500 CPU u odnosu na $1000 CPU ako rade unutar 10%. Jasno da je.
Ali nemojte se pravit grbavi i uletavat s pričama joj pa to nije važno. Za koji kurac onda uopće radimo usporedne testove kad vam na kraju nije važno?
Citiraj:
Autor Eladio
Mhz ne treba gledati, jer i vishere se vrte uz undervoltanje pa to niksd nitko nije htio priznati.
|
Dobro WTF?
Sad niti takt ne treba uzet u obzir. Ovaj forum je fakat ošo u tri mile matere.
A vezano za taj famozni undervolt Vishera. Gle, i Intela možeš undervoltat, i što sad? Hoćemo tako u krug? Average Joe gleda kako CPU radi kad složi komp, postavi default postavke i zaboravi na njega.
Citiraj:
Autor Eladio
Sve u svemu, nadam se da to vise nitko ne gleda, da se gleda temperatura sto se i treba gledati i performanse i amen.
Ostalo je domena prijenosnika
|
A termalna disipacija je nusprodukt čega?
Aha dakle za prijenosnike, servere, workstatione vrijede jedne vrijednosti a za desktop geymere druge i time se posve različito komentiraju rezultati.
OK nisam znao. Živio sam u uvjerenju gdje svi oni gledaju performance per watt, bang for buck i sl.
Jabat ga ostario sam, valjda se sve to promijenilo.
Citiraj:
Autor gil
Naravno, kad sam svoj fx8320 posložio vukao je iz zida oko 120 wata pri 4,2 GHz, dok mi je overklokani i7 4790k vukao oko 170 wata, znači sve je relativno i ovisi o samom korisniku.
|
Evo to je ta ''objektivnost''

Na koliko je bio overclockiran taj i7?
Što njega nisi posložio da radi kao taj FX?
I na kraju, koji je bio brži?