View Single Post
Staro 04.03.2017., 09:40   #216
Gigi1
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor Amd_Shill Pregled postova

Postoji jos gomila problema sa plocama,BIOSom. Kad se to rjesi (mjesec dana) plus SMT i Windows scheduling etc.. imacemo i cistokrvni gejmerski proc. Cak sam misljenja da ce nakon peglanja nadmasiti 7700k u gejmingu iako je to usporedjivanje krusaka i jabuka.

Realno,trenutacno je kupnja 7700k umjesto 1700 dobra samo u paralelnoj stvarnosti. 1700 je u svemu bolji,a u igrama je na spitting distance.
Ako govoris o 4k onda da, ali na 1080p nemozes rec da je na spitting distancu.

Ryzen nije ni blizu cistokrvnom gamerskim procu, niti je kao takav dizajniran da bude, upravo suprotno-ryzen je ajmo rec neka prilagodjena verzija serverskog proca za desktop...vidi kako se smt dobro ponasa/skalira

Iako bi volio ali cisto sumljam da ce ryzen doci u gejmingu do performansi kabya u iducih mjesec/dva kad se biosi popeglaju.
Skokova u performansama ce biti, ali ne u mjeri kako bi ti zelio. Rekao bi da ako u ovim naslovima na 1080p u kojima dost kaska smanji zaostatak na 5% naspram 6900k... bit ce to puna saka brade.
Sve vise od toga je iluzorno ocekivati u prvih par mjeseci, bar po meni. 10ak god dominacije prakticki slicne arhotekture ostavi traga na softveru, to je nesto sto se nemre promjeniti u iducih mjesec dana.

No kada bi sad isao kupovat proc i sa ovakvim stanjem kakvo je sad svejedno bi dao pare AMD-u, imaju vrlo dobro zaokruzen proc, za gejming me zaboli 10-15% manje fps a pricamo o rangu 100+, realno na to se samo mogu buniti ljudi koji imaju 144hz monitor sa free/gsync sve ostalo je debelo u domeni objesti.
Drugi razlog zasto bi dao pare amd je iz bunta odnosno ne podrzavanja arogantnog i elitistickog stava intela zadnjih xy godina.

Isto tako netko je gore napisao paralelizam u igrama zbog konzola, kroz dve god vjerojatno ce se i ovih 8jezgri poceti osjecati u rezultatima, isto treba uzet u obzir, jer proc se ne mijenha tak cesto ko grafa..

Suma sumarum, ako u iducih mjesec dana gejming performanse porastu za cca 5-10% to je odlicna brojka
Zivi bili pa videli.

Sto se naplesa(32c/64t) tice prema pokazanom proc je zvjer i kad mu se ugasi br.jezgri na manje-misim 22 ili 24 kao da bude ista usporedba sa top xeonom, naples ga je podosta nadjacao u nekom testu za obradu povratnog signala kod trazenja nafte...a kad su stavili puni br.jezgri kod naplesa jednostavno je sa xeonom opran pod.
E sad vjerojatno je amd simulirao na programu koji je njima best case scenario, pa da se i uzme sa dozom soli naples izgleda brutalno.
U utorak bi trebali znati vise.

Zadnje izmijenjeno od: Gigi1. 04.03.2017. u 10:07.
Gigi1 je offline   Reply With Quote