View Single Post
Staro 03.03.2017., 22:44   #29
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor ivosimec Pregled postova
Najbolje da onda kopam kanale

Zvučite mi kao klasični hvratski poslodavci koji misle da je informatičar web programer,web dizajner, programer barem 10 programskih jezika, sql master, sytem admin, cloud expert, office guru etc etc....

Pa šta onda da radim...

Faks, barem večina njih te nece napravit da si spreman za raditi, certifikati ti takoder ne garantira, za sistemca moram imat srece, a prosjecnih programera ima dovoljno.

Po tvojem je ova struka u banani. I to jako. A i moja buducnost.

Imam kakav takav faks, koji me naucio vise teorije neko prakticnog dijela, i radim van struke, ali bi htio ipak zapoceti vec jednom u struci. Ali smatram da je bolje zapet za jedno nego ucit sve i fakat bit prosjecan.
Ajmo polako.
Prvo, u zadnjih tridesetak godina još nisam naletio na čovjeka koji, ako je htio raditi u IT-u, na kraju nije i završio u IT-u. Kako, na koji način, zašto itd - to ovisi od osobe do osobe.
Drugo, tražiti "sveti gral" u obliku certifikata ili nečeg sličnog - nema smisla. Jako ovisi o onome tko procjenjuje. Mene ćeš prije kupiti npr. mrežnim non-Cisco (Juniper, Extreme itd.) certifikatom nego npr. CCNA, kao i npr. RH certifikatom ispred MS. CCIE je već nešto drugo, iako i tu imam zadrške (no to sam samo ja).
Treće, probaj sam definirati u čemu se vidiš, u svemu ima posla. Ako ne tu, vani.

Inače, poslodavci su ti jako rijetko takvi kakve opisuješ, u pravilu su to prije krajnji korisnici nego IT firme.