View Single Post
Staro 03.03.2017., 17:53   #22
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
-->
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Zaposli se u nekoj IT firmi ko potrčko, mjenjaj tonere ako treba, uči, upijaj sve oko sebe. Počni učiti za certove uz posao, kreni s nečim laganim, pitaj da ti firma nešto plati, a u pravilu plaćaju.
Upravo to. Čisto sumnjam da ćeš doći i na razgovor igdje bez iskustva ili certifikata.

Kad uđeš, brzo se prepoznaju radnici i ono koji znaju i imaju volju naučiti.
Po onome što znam, recimo u Compingu imaš jako puno ljudi koji su počeli od nule, učili i vrlo brzo napredovali. Doslovno od skladištara do sysadmina. Odlična firma.

Citiraj:
Autor ivosimec Pregled postova
A kako se zaposliti u IT firmi kao potrčko? Otvorenim zamolbama ili? Koliko vidim ponude takvih poslova su danas gotovo nemoguće. Pogotov bez veze.
U ozbiljnoj firmi nema veze, imaš normu, KPI i deru te do granica.
Iggy ti je dao savjet, uz to, ako i dođeš na razgovor, moraš prodati sebe, kao karakter, nije samo znanje bitno, barem ne na početku.

Citiraj:
Autor ivosimec Pregled postova
Hvala puno na informacijama. Ucit cu više, i pručiti ipak te certifikate koji se placaju. Inace Iggy znas li koju IT firmu koja bi zaposlila buduceg juniora kao sto cu biti ja? (moze i na pm)
Ako se vidiš u sistemskim vodama, položi MCSA, CCNA uvjek dobro dođe jer mrežu moraš poznavati. ITIL recimo mislim da ti ne treba za početak, to je više projektno orjentiran certifikat.
I naravno Linux cert...
Edit: Naravno VMware je bog...i hyper-V

Ako želiš neku prednost, kreni učiti VMware vSAN, NSX i Workspace One, iako to teško možeš naučiti online, ali je dobro znati da je to budučnost.

Zadnje izmijenjeno od: Gilbert5. 03.03.2017. u 18:01.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote