View Single Post
Staro 03.03.2017., 17:33   #175
GoGzS
Premium

GoGzS's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
Autor markecSMB Pregled postova
Pa da ti razjasnim. Sad imam gtx 1070, koja je pandan 980ti koju sam imao. Za god dana izlazi sljedeća mainstream 70 koja će bit ekvivalent po performansama titan x, možda i 80 jer namjeravam preći na 4k...

Sad u startu je rajzen zaostaje toliko koliko je razlika u klasama kartica, to je meni neprihvatljivo. U budućnosti se neće magično ubrzat u igrama, već će razlika bit samo veća jer će bit manje GPU bottlnecka.

Rajzen je super za neke, tu nema dvojbe, neko tko rendera, vrti VM servere i šta ja znam. Za mene nije, kao što nije ni i7 6900. Al mislim da nije ni za većinu ljudi, jer većina ne koristi svakodnevno aplikacije u kojima ima korist.
Pa ako prelazis na 4K, bas u tom slucaju ti CPU nece bit bottlenek pa makar imao i TitanX level performanse i vise.

Sa tvog linka:

http://www.kitguru.net/components/cp...cpu-review/11/

Na 4k je grafa bottleneck ocito (Titan X Pascal, jel), svi zakucani vise manje na istom FPS-u.

A da ne pricam kako se sve vise i vise stvari paraleliziraju na razini game engine-a zbog konzola. Tako da ce u buducnosti Ryzen postajat samo bolji i bolji sa svojim brojem jezgara.

Ok, shvatio jesam da se tu puno ljudi pali na Intel i drago mi je da, ako nista drugo, ce te zbog AMD-a ustedit koju kunu jer je Intel vec krenuo sa rusenjem cijena. Al nemozes rec da rasprava u ovom threadu nije smjesna.
GoGzS je offline   Reply With Quote