03.03.2017., 17:06
|
|
Premium
Datum registracije: Jul 2014
|
Citiraj:
Autor Pupo
Zaposli se u nekoj IT firmi ko potrčko, mjenjaj tonere ako treba, uči, upijaj sve oko sebe. Počni učiti za certove uz posao, kreni s nečim laganim, pitaj da ti firma nešto plati, a u pravilu plaćaju.
Plus, materijala imaš hrpu na netu, tak svejedno kako ćeš doći do njih. Plaćaj samo ispite.
Vrlo malo je odma krenulo radit ko sysadmin, već krećeš s nečim lakšim, a i neće ti nitko dati bez da imaš kakve preporuke il provjeru iza sebe da odma čačkaš po nečijoj arhitekturi. Počneš ko i većina drugih ko potrčko. I naravno, trebaš imat muda otić u Zagreb ako treba, Rijeku, Osijek, ako treba i van.
|
A kako se zaposliti u IT firmi kao potrčko? Otvorenim zamolbama ili? Koliko vidim ponude takvih poslova su danas gotovo nemoguće. Pogotov bez veze.
Citiraj:
Autor Old Iggy
Nikako. Par stvari:
1. Dobar postaješ iskustvom. Tu ne pomažu certifikati i školovanje za iste. Početi negdje kao junior i uz dobrog mentora polako napredovati. "Upotrebljiv" postaješ nakon par mjeseci (ako si dobar i trudiš se te si u okolini koja ima posla), dobar nakon par godina minimum.
2. Sistemac mora poznavati osnove puno toga: ozbiljna virtualizacija, mreže, diskovni sustavi, neke aplikacije, security, cloud itd. To ne možeš napraviti sam u vlastitom okruženju.
3. Teoriju je lako naučiti, praksa (a posebno troubleshooting) je nešto bitno teže i kompleksnije.
4. Smjer u kojem želiš ići je bitan: nema sistemca koji pokriva sve.
5. Vezano uz Android: želiš li ići u sistemce ili programere?
Sve u svemu, uči sam uz sve što je javno dostupno, pokušaj položiti koji certifikat (kako bi se malo istaknuo u mnoštvu; on odavno ne jamči neko ozbiljno upotrebljivo znanje iza).
|
Hvala puno na informacijama. Ucit cu više, i pručiti ipak te certifikate koji se placaju. Inace Iggy znas li koju IT firmu koja bi zaposlila buduceg juniora kao sto cu biti ja? (moze i na pm)
|