Citiraj:
Originally posted by tomi77
Dobio sam priliku da si kupim novi komp vrlo povoljno u firmi u kojoj radim. Manje vise komp bi sluzio za DTP i sl. stvari.
E sad problem je sto sam ja natukao nekakvih 25 000 kn i htio bi to malo smanjiti i ako sam stavio neku glupost da to promjenim dok jos nije kasno.
|
Ako bas zelis spiciti 25k kn (bez monitora, koliko sam shvatio) na DTP/2D DCC konfiguraciju, ganjaj Maca. S druge strane:
Supermicro PDSGE - 2000kn
Pentium 4 D 820 - 2000kn
2x 2GB PC3200 ECC Reg.- 5200kn
PNY Quadro NVS 285 - 1400kn
3xHitachi HDT722525-DLA380 250GB SATA II - 2900kn
LG GSA-4167BLB - 380kn
Enlight SR503202 600W SSI - 2000kn
O kombinaciji ploca-procesor-memorija ne treba trositi previse rijeci, osim da imas dovoljno brzog i sigurnog RAM-a za sve sto ce ti trebati, dva P4 i izuzetno prosirivu plocu. Matrox vec dugo nema nista novo, pametno i cijenom prihvatljivo, a uz to tesko ga je dobiti u Hrvatskoj u novim verzijama. S druge strane, Quadro NVS serija nudi izvanredne preformanse za puno nizu cijenu. Diskovi se spajaju u RAID 5 dajuci izvanrednu brzinu, ogroman prostor i redundanciju, uz hot swap kuciste koje omogucuje da se lagano zamijeni defektni disk ili cak doda hot spaner. Ovakva konfiguracija kosta ~16.5k kn s PDV-om, a nudi prakticki najbolje sto se moze dobiti za taj novac. Jos ubacis kakvu tipkovnicicu, misa i dodjes do 17k kn s racunalom koje je IMNSHO (a radim taj posao jako dugo) puno bolji izbor nego ono tvoje (pre)skupo cudo, sto zbog puno manje cijene, sto zbog vece sigurnosit, redundancije i brzine.