View Single Post
Staro 02.03.2017., 15:41   #706
johnsmith
Premium

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor chief_wolfinjo Pregled postova
hvala na odgovorima...

ovo je nevjerojatno !
Javi kak je ispalo, barem mene osobno zanima Dal ce biti odheb ili odheb u troskoku.

Uglavnom, moja logika carine i carinskog postupka. Ovako. 99.98% posiljki nema cijenu na paketu ili pise random broj par dolara, sto cariniku nist ne znaci jer navikli su da kinezi lazno deklariraju vrijednost. Ako je paket MALI (napamet manji od 10x10x10cm) i LAKSI (iz iskustva 300g) onda rašlje žilave bake Bosiljke koja radi na carini ne vibriraju i paket salju direkt dalje. Ako je paket VELIK ili TEŽAK ode na carinu i onda dobis poziv da javis odnosno "deklariras sadrzaj/robu". U pravilu ne otvaraju pakete nego ih profuraju kroz xray. I nije da si ti prvi koji je ove godine narucil android tv box, nego valjda 845-ti. Ja osobno vec 2 kom :P Znaci ono ekipa vec otprilike zna kaj je unutra, i cca zna da dojde oko 30usd a ne 4.5usd kak je kinez vani napiso. I onda ti lijepo javis mailom ili postom ili kak sto je unutra i kolko si platil i zaracunaju ti poziv (ono pismo) 12.90kn, 5kn placanje u proracun i jos neke diksone od nameta a ostatak je PDV. Carina se placa kod kontenjera i vece vrijednosti robe, tak da uglavnom zaboravi na carinu.
Znaci osim 25% pdv-a na vrijednost dodas nekih 40tak kn ovih ostalih naknadica i troskica.
johnsmith je offline   Reply With Quote