Tema: PayPal
View Single Post
Staro 02.03.2017., 14:50   #2801
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Da, zato se ni meni nije svidio Diners ECC za online kupovinu, jednostavno mi nije sjeo. A imao sam i problem koji nikada nisam uspio riješiti oko 4-digit code za potvrditi PayPal account.

Never d les, za one koji razmišljaju o prelasku u drugu banku ili su pak već u Erste, a žele kupovati online:

- imao sam Visu electron prije godinu dana koja je bila vezana za tekući račun, odnosno to je bio tekući devizni račun, baš me živiciralo, jer je bio IBAN isti, ako se ne varam, a to mi je uvalila ženska u poslovnici, onda sam koristio Diners i sada koristim karticu (opet) Visu electron, ali KUNSKI ŽIRO, šta je drugačije?

- finally, ne morate ostavljati onaj 40-50 kuna "balance" u protuvrijednosti + cijenu robe koju želite naručiti sa ebaya, mene je to oduvijek živciralo, ne volim da mi moj novac stoji negdje nekome za "balance", na ŽIRO KUNSKOM, to NIJE POTREBNO
- nema milijun puta šaltanja u valute, znači, sada prebacujem sa svojeg tekućeg kunskog na tekući devizni u npr. EURE, OK - tu banka opet papne nešto para, onako skoro nezapaženo prođe, i sad ja vidim nešto na ebayu u USD - i iz EURA opet mijenjam u USD da bi liku platio - toga sada nema, lijepo vidim HRK na tekućem prebacim BEZ balancea od 50 nepotrebnih kn točan iznos OPET u kunama i kupim item, bez "mjenjačnice x100"
- izrada kartice je ista kao tekući devizni, 35kuna za 4 godine koliko vrijedi kartica, 5kn mjesečna naknada ako ima prometa, ako nema 0kn - to je isto
- i još jedna stvar, kada bi šaltao sa tekućeg računa na devizni račun "Naknada = 1,00 kn" - sada ni toga nema, koliko vidim, sa tekućeg kunskog, prebacujem na žiro račun kunski za 0 kuna

- jako sam zadovoljan, a savjet sam dobio od kolege forumaša i to na ovom forumu "uzmi kunski žiro" i tako je, rezime: NEMA iritantnog "balancea" od 50 kuna, NEMA naknade kada prebacujete među računima, SVE JE LIJEPO čisto i uredno prikazano u kunama, i ide jedanput, na kraju konverzija valute i to je to!