Citiraj:
Autor Guls
Ne radim na izgledu, orijentiram se na snagu, da iz treninga u trening napredujem. Rekreativno, ništa kompetitivno. Baš zato mi compound treninzi odgovaraju. Jer kad dođe vrijeme za delat drva, nema bolje pripreme od ove.
|
GVT trening nemoj ni pomišljati raditi ako si natural.
Ugl, što se tiče onog tvog programa i odabira viježbi a da daje rezultate za ovo što si naveo, probaj si npr, jedan trening raditi običan čučanj a drugi raditi prednji čučanj, da ti nije svaki trening isto. Onda recimo varijacije kod mrtvog, raditi iz deficita mrtvo ili raditi sumo deadlift. Ovako nekako;
Trening 1:
Čučanj
Mrtvo dizanje
Potisak ispred glave
Trening 2:
Prednji čučanj
Bench
Veslanje u pretklonu (nadhvat)
Trening 3:
Čučanj
Mrtvo dizanje iz suficita/deficita
Potisak iza glave
Trening 4:
Prednji čučanj
Kosi bench
Veslanje u pretklonu (podhvat)
I možeš onda npr i trening broj 5 napraviti totalno različito od svega jednom u tjednu čisto da bude neka razlika u shemi tipa super set čučnja i iskoraka ili farmer walk-a (da radiš na gripu da možeš nositi balvane :P ) nakon čega radiš veslanje u pretklonu i bench u supersetu i nakon toga ručice malo stresti u supersetu sa trapezom ili tako nešto. Sve je isto kao što ti radiš samo je uvedena raznolikost vježbi, koje su isto tako više zglobne
I tako variraš vježbe. Imaš i opciju npr napraviš mrtvo i kada si u gornjoj pozi, nagneš se i napraviš jedno veslanje, ispraviš se i opet mrtvo jedno ponavljanje i onda nakon toga opet jedno ponavljanje veslanja. To mi je isto ovako bilo zanimljivo. Što još, možeš umjesto military press-a ubaciti umjesto sa šipkom, možeš i sa bučicama. Bench lagano mijenjaš sa kosim benchom ili isto tako sa bučicama pa onda radiš jedno ponavljanje sa jednom rukom pa druga ruka, i tako u krug. Može se puno toga smisliti da ne bude konstantna rutina i ponavljanje, samo ne znam s čime sve barataš, ali evo, ovo je ovako s nogu što ti mogu reći, ako šta detaljno, lako to rješimo u PM ili wapp, rado ću ti pomoci