Citiraj:
Autor Gigi1
Ok x99 nosi vise ali ajde realno - jel on sad sa izlaskom ryzena isplativ? Mislim da rijetko kome
U z270 nemres piknut 8 jezgri i imati takvu proc snagu ko na x370 i to je sva mudrost mog posta
I nije mi jasno zasto se vrtimo u krug, ubiti jasno mi je, das covjeku prst-hoce saku, das mu sak-hoce ruku itd. Ne odnosi se na tebe nego heneralno na ljudw koji kukaju oko cijena
|
i7 6800K + Gigabyte X99 Ultra gaming ploca = 690 funti
Ryzen 7 1700X + Asus Crosshair VI Hero = 630 funti - U cijenu je uracunato 5% popusta za preorder
Razlika? 8 slotova za ram vs 4 slota (ako ikog zanima kome je bitno, meni je jer trenutno imam 4x4gb i ako zafali rama samo dodam jos, na amd ako zafali moram ovo prodat i popusit para i kupit komplet drugo), provjereno vs upitno, dobar oc potencijal vs upitno
Da ne kazem da sam u ponudu bez problema mogao ubaciti jeftiniju X99 plocu koja je i dalje vise nego dobro opremljena i doc na otprilike istu cijenu...
Da ne bi bilo price da je mogla jeftinija ploca na amd, nije jer pricamo o skupljoj konfi i oc potencijalu i necemo stediti 50-100 eur na ploci kod sastavljanja 6-8 core konfe...
A sto se tice multicore razlike, po testovima je to sve tu negdje...
Stvarno sam bio zagrijan prijeci na Ryzena no prema rezultatima za sada, necu nista mjenjati...