View Single Post
Staro 01.03.2017., 09:52   #2708
NITROS
Premium
Moj komp

NITROS's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor Igneos Eructid Pregled postova
visa reza zahtijeva vecu dijagonalu da bi to sve fino izgledalo. Rekao bih da na 24" trebas trazit 1920x1200. za 27" recimo 1440p, a na 23"6 1920x1080. Ono sto je bitno nije brend, vec matrica. Ips matrica nudi sirok viewing angle, 178*178 i relativno vjerne boje, ali i dalje ce ti isprintana fotka izgledati drugacije nego na monitoru. VA matrica nudi bolji kontrast, 3000:1 u odnosu na IPS 1000:1, sto znaci da ce crna boja biti relativno vjerna, a dobijes i mislim isti viewing angle kao i kod ipsa. Tn matrica ne nudi nis osim brzine odziva ekrana i samim time je najlosija, ali ako si pro gamer, u nekoj pucacini bi moglo bit bitno. Ja bih sebi odabrao amva+ matricu i neku zescu marku umjesto konfekcije tipa dell, samsung, phillips, aoc i isao na nesto tipa iiyama ili eizo.
Kojeg Eiza ćeš kupiti za cijenu tih dellova koje čovjek hoće kupiti? Eizo je odličan, ali ovo što ti govoriš je nešto što probija čovjeku budget 2-3 puta.

I ovo su gluposti za IPS koje si rekao, jer CG serija (profesionalna serija za obradu videa i fotografija) od Eiza koristi IPS matricu. Ako je monitor kalibriran i wide gamut, isprintana fotografija će izgledati isto kao i na monitoru. (znam jer imam wide gamut kalibriran monitor s IPS matricom...)
NITROS je offline   Reply With Quote