01.03.2017., 07:46
|
|
Registered User
Datum registracije: Jan 2015
|
Citiraj:
Autor Igneos Eructid
visa reza zahtijeva vecu dijagonalu da bi to sve fino izgledalo. Rekao bih da na 24" trebas trazit 1920x1200. za 27" recimo 1440p, a na 23"6 1920x1080. Ono sto je bitno nije brend, vec matrica. Ips matrica nudi sirok viewing angle, 178*178 i relativno vjerne boje, ali i dalje ce ti isprintana fotka izgledati drugacije nego na monitoru. VA matrica nudi bolji kontrast, 3000:1 u odnosu na IPS 1000:1, sto znaci da ce crna boja biti relativno vjerna, a dobijes i mislim isti viewing angle kao i kod ipsa. Tn matrica ne nudi nis osim brzine odziva ekrana i samim time je najlosija, ali ako si pro gamer, u nekoj pucacini bi moglo bit bitno. Ja bih sebi odabrao amva+ matricu i neku zescu marku umjesto konfekcije tipa dell, samsung, phillips, aoc i isao na nesto tipa iiyama ili eizo.
|
Pa zar nije veci ppi kad je reza veca a manja dijagonala ekrana, jer tipa kod ovih U seria Della je cca. 92 ppi a kod ove P je cca 124 ppi! Zar veca gustoca pixela ne znaci ostrija i bolja slika? Profesionalni gamer nisam i napisao sam casual gaming, te po svemu onom sto meni treba mislim da IPS je sasvim dovoljan, a iskreno za ove iiyama i eizo nikad nisam cuo, uglavnom buđet kojim raspolazem je 2300 kn i to znaci za 24" monitor.
|
|
|