jucer sam napisao poduzi odgovor, i sad ne znam jel ga netko obrisao ili ja nisam stisnuo send :lol:
ukratko, na AVS forumu moras znati citati izmedju redova, kao i na svakom forumu, to ti je masovno okupljaliste audiofila/filmofila, koji od svega stvore famu kako bi opravdali svoje tisuce i tisuce dolara ulozenih u opremu.
kada skuzis kroz citanje da ima masu ekipe koja ima dedicated kina vrijednosti po 100-200k dolara, naravno da ce takav govoriti da njegovo platno od 5k dolara ima bolju sliku od nekog znj platna...
a realno, najveci utjecaj ti ima prostorija na sliku prvenstveno, a onda platno koje moras prilagoditi prostoriji.
da ne spominjem projektor.
nekakav budget projektor za soma dolara nece imati nikakve koristi od skupog platna.
Imao sam prilike vidjeti razlicitih setupa, skupih projektora na skupim platnima, i obrnuto.
zadnje sto sam nedavno bio dogovorio prezentaciju tri projektora. dedicated showroom presentation soba, profesionalna audio video trgovina, u biti to su uredi sa par soba za prezentaciju opreme.
3 projektora, jedno platno od nekih $3,000 samo platno.... jedan od projektora je nasljednik moga i jos seriju iznad (5020 je moj, 6040 sam gledao) te jedan sony HW45 i JVC mislim da je bio RS45 ili koja je oznaka
6040 doslovno moram traziti razliku u prikazu naspram moga, jedino se vidi utjecaj tretirane sobe pa je manje refleksija, pa k tome bolja slika pri jako kontrastnim scenama.
sony je srednja zalost, losiji od mog 5020 uvjerljivo, dosta blijeda slika.
jvc... e, jvc... klasa za sebe.
posto sam isprobao uzorke od Carl's place, mogu ti rec da njihov Prowhite izgleda odlicno, daje malo toplu sliku, dok flexi white je bas bijelo platno, i za tretirnau sobu, tamnijih zidova je odlicno.
naruci si materijal i skucaj okvir, jer ces gotovo rjesenje platiti 3-4 puta vise, a mozes samo dobiti u najboljem slucaju istu sliku.