RMA roba je postala nazalost praksa kod nas od skoro svih firmi.
Ali imas pravo i odbiti i uvoznik ti moram ponuditi drugu robu ili trgovac povrat novaca.
Kada sam prije cca 2-3 godine reklamiral svoju MSI 560-Ti nisam isel preko ducana nego sam otisel drito u Asbis. Nakon 24h su mi ponudili zamjenu u obliku RMA 560-Ti hawk (teoretski bolja od one koji sam imal) ali sam dobio jer jedan od ventova je stekla i bilo je ostecenje na power konektoru, ali eto to su gurali pod prihvatljivu zamjenu s novih 36 mjeseci garancije. Drugu koju su nakon toga ponudili je 560-Ti lighting koja je imala zgrebani shroud i sag da je zgledala ko objesena cuna. Kada sam i tu odbil su komentirali da je to MSI poslal kao zamjenu i da nemogu nis. Naravno kada sam mirnim glasom rekel da neprihvacam ni jednu od ponuda i da cu traziti povrat novaca jedan od decki u servisu je nazaval ekipu u prodaju i vidi cuda dobil novu zapakiranu 660-Ti 3gb uz puno isprika ...
Tak da je moje misljenje da hebiga uvoznik mora pratiti instrukcije tvornice ali da se uvek moze odbiti jer nam je to zakonski omoguceno ...