View Single Post
Staro 27.02.2017., 10:45   #2523
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Jel postoji razlika kod kupnje RMA stvari u non RMA stvari?
...
Bubba je apsolutno u pravu, ako nisam kupio RMA onda ne želim RMA u zamjenu.

Citiraj:
Autor Nick7 Pregled postova
Vrtimo se oko cinjenice koju si i sam napisao.
Dobio si refurbished ispravnu stvar.
Mogao sam dobiti i refurbished motokultivator a predao sam kopacicu. Razumijes na sto ciljam?

Citiraj:
Autor Princ288 Pregled postova
Kužim što hoćeš reci i ima tu nešto. Isto tako u slučaju da kupiš rma, po tvom nije isto kad bi ti dali novi proizvod, tj ti bi tražio ispravan ali opet rma? Kad si imao tu situaciju sa diskovima jesi možda poslao upit gospodarstvu.
Nije bilo problema, jer je moja logika bila upravo ona koju sam rekao - ako vi smatrate da se radi o istom, onda vi sebi fino zadrzite taj "isti" refurbished a meni dajte novi. Ako je vama isto, a meni nije, pa onda uopce ne vidim problem, prosto ko pasulj...

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Tu zakon ne navodi razliku. RMA proizvod je isto proizvod, ako je ispravan i identičan pokvarenom te kako po zakonu ide novo jamstvo to je zadovoljavajuća zamjena prema zakonu.
Tu je zakonski stvar ista. Ako ti radis podjelo proizvoda na nove i refurbished, a ja sam ti predao *nov* proizvod na garanciju, onda mi ne vracaj refurbished, jer taj niti sam kupio, niti platio, niti zelio. Buduci da ta dva proizvoda evidentno nisu ista ni po kome (cijenom, garancijom, uvjetima...), ne vidim zasto bi mi ih uvaljao kao isti proizvod koji sam kupio.

Ponavljam - ako u zakonu pise da sam predao stvar, onda istu stvar zelim i natrag. Uopce me ne zanima sto proizvodjac/distributer/trgovac nije bio dovoljno "pametan" pa konstatirao da su nove i refurbished stvari iste. Onda tu ne bi bilo problema. Ali buduci da nisu, jebiga...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote