View Single Post
Staro 26.02.2017., 10:21   #3688
Gigi1
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2005
Neki pisu dezinformacije oko trgovanja dionicama na stranim trzistima, bolje onda ne pisati nikaj ak niste bar malo upoznati sa tematikom

Ugl akoj je sve tocno napisal 12% poreza na ono kaj si zaradil, +prirez na tih 12% zarade...
Od dodatnih troskova broker uzimaju naknadu za vodjenje tzv. skrbnickog racuna, ona je jako sitna i na mjesecnoj bazi iznosi tipa 5 kn...od dodatnih troskova vec sam zaboravil ali mislim da je jos samo fee za ulazak na USA burzu cca 20usd. Placanje porezaxse moze i "zaobic/odgoditi", recimo kupili ste amd dionicu za 5 usd, prodate je sad za 15usd to je 10usd zarade na kojih vam HR Maric uzima 12%(i jos prirez), ali vi ne vratite novce od prodaje amd na racun u hr nego ih do kraja tekuce godine ulozite u recimo NVDA dionice i nema placanja poreza(ako ste hardcore kockar )

Nalozi 70k kn....lol
Ukratko da se pred par mjeseci ulozilo pa (samo) 500usd osjetno bi se zaradilo, matematika je egzaktna stvar...primjer za grubi izracun:kupili ste 100amd dionica za 500usd(kad je cijena bila 5usd po dionici) i sad tih 100 dionica prodate po cijeni od 15usd po dionici, total 1500usd, zarada je 1000usd, HR maric vam od tog profita uzme 12% odnosno 120usd i na tih 120usd jos ide prirez(recimo 20%) sto je 24usd, na kraju ispada 852usd zarade(tu jos treba odbiti onih 20ak usd ulazak na burzu i jos neka sica za vodjenhe skrbnickog racuna, mozemo ugrubo zaokruziti na cca 800usd ciste zarade.

Inace neka predvidanja kazu da bi amd u 2017 migao doci na 25+usd po dionici pa ko ima muda neka ih stavi na razanj

Zadnje izmijenjeno od: Gigi1. 26.02.2017. u 11:27.
Gigi1 je offline   Reply With Quote