View Single Post
Staro 24.02.2017., 12:08   #3572
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor Nidjo89 Pregled postova
Toga me najviše strah, kak će se ploče ponašat i dječje bolesti s njima. Mada kolko gledam, AsRock u većini slučajeva ima više faza od ostalih na istom čipsetu, e sad, da li su htjeli igrat na sigurno ili su teški šrot pa reko ajmo ih nabacit čim više... Vidjet ćemo.
Da, problem je što tu nije cijela priča. Imaš nativnu 8 phase, pa dupliranu 4 phase, pa digitalne ovakve onakve, kurce palce, pa različite kvalitete tih komponenata itd. Na AM3+ su MSI i Asrock tu najviše fejlali (manje kvalitetne komponente, duplirane 4 phase i sl. na bigh end mbo, a niže su bile tek kriminal)

Citiraj:
Autor Bariarnil Pregled postova
AMD i Intel drugačije mjere TDP. Vidjet ces na testovima da potrosnja sistema Ryzena i 6900K ce biti blizu(X370 trosi čak malo manje od x99)
Ako se sjećate bila je prezentacija novinarima u 12 mj. gdje je 8/16 ryzen na 3.4 ghz bez boosta trošio par watta manje od i7 6900K. E sad u nezavisnom testiranju na 3.6ghz + boost i možda XFR se nebih ni najmanje čudio da troši više od i7 6900K, zapravo to i očekujem. Da se razmijemo AMD je oduševio da u tako teškaškoj kategoriji uopće može parirati intelu u potrošnji, no mislim da su malo ošli preagresivno u ovom 95w/65w marketingu
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote