Citiraj:
Autor Tvrdi
Meni je sad najbolja pizzeria u ZG PizzaBar. NApolitana ali bolja nego u ohari. Plus kaj imaju i "jeftiniju" verziju gdje stavljaju vulgaris sir a ne mozarellu...Također, interijer je bolji, konobari profesionalniji itd...lokacija Selska prije Krapinske. Vidim tamo često talijane.
|
Probao sam pizzu tamo, dobra je, ali ne da nije bolja nego nije ni blizu oharinoj napolitani.
Citiraj:
Autor Mommistake
Gouda je po meni najbolji za domaće pizze, mozarella mi ima čudan okus kad doma picu radim.
|
Citiraj:
Autor Gilbert5
Zadnje smo počeli eksperimentirati sa cheddarom iz lidla, na kockice, uz naribanu gaudu.
|
Na pizzu najbolje pasu high-moisture low-fat sirevi. Jer se takvi najbolje ispeku - rastope i posmedje. Iz tog razloga mozzarella je najbolja za pizzu
Cheddar je zato medju najgorima za pizzu jer je to sir uglavnom s vrlo malo vlage a poprilicno masni pa na pizzi samo izgori.
Naravno, moze biti odsupanja, a dosta toga ovisi i o ostalim sastojcima na pizzi, o njihovoj kolicini, vrsti, postotku vlage, a ovisi haravno i o nacinu i temperaturi pecenje.
Ja uglavnom stavljam samo gaudu i mozzarellu doma.