View Single Post
Staro 22.02.2017., 17:21   #1174
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Tvrdi Pregled postova
Meni je sad najbolja pizzeria u ZG PizzaBar. NApolitana ali bolja nego u ohari. Plus kaj imaju i "jeftiniju" verziju gdje stavljaju vulgaris sir a ne mozarellu...Također, interijer je bolji, konobari profesionalniji itd...lokacija Selska prije Krapinske. Vidim tamo često talijane.
Probao sam pizzu tamo, dobra je, ali ne da nije bolja nego nije ni blizu oharinoj napolitani.

Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Gouda je po meni najbolji za domaće pizze, mozarella mi ima čudan okus kad doma picu radim.
Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
Zadnje smo počeli eksperimentirati sa cheddarom iz lidla, na kockice, uz naribanu gaudu.

Na pizzu najbolje pasu high-moisture low-fat sirevi. Jer se takvi najbolje ispeku - rastope i posmedje. Iz tog razloga mozzarella je najbolja za pizzu

Cheddar je zato medju najgorima za pizzu jer je to sir uglavnom s vrlo malo vlage a poprilicno masni pa na pizzi samo izgori.

Naravno, moze biti odsupanja, a dosta toga ovisi i o ostalim sastojcima na pizzi, o njihovoj kolicini, vrsti, postotku vlage, a ovisi haravno i o nacinu i temperaturi pecenje.

Ja uglavnom stavljam samo gaudu i mozzarellu doma.