View Single Post
Staro 22.02.2017., 09:05   #1726
Mikeyy
Premium

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Rofellos Pregled postova
Pitanje vezano uz NAS i može li sljedeće.

Imam komp i laptop. Imam folder koji nadopunjavam sa mp3icama. Mogu li na NAS staviti folder koji sinka u sebe folder iz kompa a onda da si laptop posinka sa nasa?

Ima li jednostavniji način za ovo izvest?
Jesu svi u istoj mreži?
Treba li svaki uređaj imati svoju kopiju pjesama ili ne?

1. Cloudstation staviš na laptop i kompjuter, usmjeriš na mapu s pjesmama i na bilo kojem kompjuteru napraviš izmjenu, sve će ti sinkronizirati. To znači da ima 3x kopije pjesama, na laptopu, na kompjuteru i na NAS-u.

2. Ako su svi u istoj mreži i ne miču se iz nje, staviš pjesme na NAS i napraviš mrežne diskove na laptopu i kompjuteru koji gledaju u tu mapu s pjesmama. Najjednostavnije, i imaš samo jednu kopiju pjesama, na NAS-u.

3. Ako se laptop miče iz mreže povremeno, na njega staviš cloudstation i on jedini radi sinkronizaciju prema NAS-u, a na kompjuteru povučeš mrežni disk na mapu s pjesmama. Imaš 2x kopiju pjesama, na laptopu i NAS-u.

P.S. Ovo s cloudstation može jedino ako imaš Synology. Ako ne, onda kombinacija mrežnih diskova i nekog software za sinkronizaciju mapa. Ja sam koristio cryptsync dok sam imao dropbox, ali on i kriptira uz sinkronizaciju što tebi ne treba. Nisam siguran da li može raditi sinkronizaciju bez kriptiranja.
Mikeyy je offline   Reply With Quote