View Single Post
Staro 21.02.2017., 19:18   #3294
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Percepcija proizvoda je zajebana stvar. Eto npr. i taj i7 7700K, sam po sebi dobar procesor (najveći clockovi i najbolji ipc što postoji) gayming zvijer, no ima loš imidž jer:

- isti proizvod kao prošle godine (tj. nema nikakvog napretka u arhitekturi)
- ima lošiju pastu
- creepaju pomalo sa cijenom gore, umjesto da ide dolje itd.

Intel ima dosta loš imidž u ovome trenutku (vidim da su dopizdili mnogim gamerima, youtuberima, recenzentima) , a navodno ni atmosfera u firmi nije bajna.

Inače taj 5820K je stvarno bio super deal svojevremeno. Sjećam se da sam ga po internetima preporučivao kao dobar dan u high end gaming konfe. Koštao isto kao i7 6700K nekoliko mjeseci (cca 3200kn), onda ovaj ošo dolje, a ovaj gore... Između ostalog više ima smisla ta cijena za hexu nego hyperthreadan quad... Intel je imao tendenciju entuzijaste gurati prema pr0 socketu, npr. dosta ljudi koji se ne bave ikakvim renderingom, 3d modelingom bilo čime van gaminga, youtuba i eventualno streaminga su prešli upravo na njih...

Ono što će ryzen 100% sjebati intelu je ta priča sa 2 socketa. Naravno imat će ih i dalje (ipak treba jedan za quad channel i extra pci-e lanese), ali će intel sigurno drastično promjeniti tu priču. Više neće prolaziti quad+smt po "high end" cijeni, te kao čip sa najviše threadova na mainstream socketu. S druge strane će sniziti cijene pr0 socketu, te približiti masama i taj drugi socket. Znači kao što glasine sugeriraju neko vrijeme - barem 6c12t na mainstream socketu, te 4c8t + potencijalno jeftinije mbo na pro socketu. AMD će izgleda idealno uletiti u taj međuprostor i iskoristit situaciju. Pretty wise

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 21.02.2017. u 19:25.
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote