View Single Post
Staro 21.02.2017., 13:46   #17
johnsmith
Premium

Datum registracije: Dec 2007
Osim toga, jesi istrazio trziste? Jel ima mjesta i/ili potrebe za wisp-om u tom gradu od 20-25k? Evo moj grad od 50k plus minus ima dva wisp-a, jedan je brijem u stecaju jer je koristio wimax, a drugi to ima kao sidebusiness (za klijente koji super jako zele biti kod njih a nema zicne infrastrukture do njih). Stambeni dio grada je penetriran optikom i to jako dobro, ostalo (kuce i "ne zgrade" ) se vuce na xdsl-u, tak da nikad nije niti nece zazivjeti wisp kod mene. Cak niti osobno ga nebi uzeo jer em su mi zicni operateri jeftiniji em vise vjerujem zicama od wirelessa ako imam priliku birat.
Dodatno, iz visegodisnjeg iskustva u wireless vodama (lokalna wifi udruga), trebas istrazit teren, naci pogodne lokacije koje vec nisu ostali operateri pograbili. Uracunati da ce zgrade traziti neku naknadu za koristenje prostora i struje (par k godisnje za start), pa onda birokracija (hakom i ostala banda).
I malo za prc, nedavno procitao da je hakom ukinuo dozvolu za k3 telekom, dosta dobar provider na rijeckom podrucju a eto ekipa se zaigrala i osli u povijest.
Sretno ti bilo stari, ne kazem da je nemoguce, ali kao one man band je vrlo optimisticno.
johnsmith je offline   Reply With Quote