Citiraj:
Autor The AC
Ajde bacikleri recite vi meni šta da ja kupim. visok 200cm, 130kg, unutarnja dužina noge oko 100cm. Manje više će se vozit svakodnevno po asfaltu ali ću sigurno htjet i drndat okolo po šumi i posvuda. Budget je do nekakvih 5k kuna ali može i do 7k ako je zaista opravdan ulog. Ostao sam zapanjen količinom proizvođača i modela dostupnih bicikla i sve me to prilično zbunilo. Naučio sam samo da bi rama trebala biti 23", kotači 29" i poluga od pedala 180mm. Valjda je to točno. Uglavnom, pliz helpajte
|
manji sam 5 cm, teži 5 kg
nažalost nije sve toliko striktno i obvezno probaj štogod budeš uzimao u obzir što se komfora tiče, osjetit ćeš odmah jel ti odgovara ili ne...
u svakom slučaju gledaj najveće bicikle koje ti se nude...
naglasak stavi na amortizer prednje vilice i samu prednju vilicu da bude što robusnija. Ja sam se čini mi se malo zajebao jer kad sjednem više nema mjesta za hod amortizera pa zna lupit... ali ajde, smršavit će se

MTB 23'' obvezno... isto tako sam morao u više navrata podešavati pakne od hidrauličnih kočnica jer su iritantno strugale pod opterećenjem...
uzeo sam fuji nevada 1.1 29-er sa slike... 23'' rama... pripazi i da je guma dobro izbalansirana, ja sam dobio gumu koja je deformirana po centru i osjetno cima. vozio malo bez ruku po dugačkoj blagoj nizbrdici i skoro se ubio kad je počelo cimati. frajer u rog-jomi mi uvaljuje spiku da se to ne bi smjelo raditi , da to nije normalno korištenje (nemoj srati) pa ništa od zamjene gume/popravka... uzet ću nove gume za ljeto, cestovnije nešto...
ispada da je moja prastara scott montana fenomen balansa gume i volana, s njom nisam imao taj problem nikad (ako je lik iz rog-jome u pravu ovim putem se ispričavam)
uglavnom ako naletiš na fuji neki dobro provjeri ovo gore... nisam baš prezadovoljan za pare koje sam dao, ali naviknuo sam se već. bic je ogroman i djeluje kvalitetno, pouzdano, ali ima tih par svinjarija...