Citiraj:
Autor The AC
Ajde bacikleri recite vi meni šta da ja kupim. visok 200cm, 130kg, unutarnja dužina noge oko 100cm. Manje više će se vozit svakodnevno po asfaltu ali ću sigurno htjet i drndat okolo po šumi i posvuda. Budget je do nekakvih 5k kuna ali može i do 7k ako je zaista opravdan ulog. Ostao sam zapanjen količinom proizvođača i modela dostupnih bicikla i sve me to prilično zbunilo. Naučio sam samo da bi rama trebala biti 23", kotači 29" i poluga od pedala 180mm. Valjda je to točno. Uglavnom, pliz helpajte
|
Trebaš najveću veličinu koju ikoji brand ima, no to ne znači da će svi brandovi biti jednako dugački. Tih 23" od npr. Cube-a ti neće biti dovoljno, tako da trebaš gledati točnu geometriju u milimetrima.
Žalosno je što za te novce nećeš moći nešto ultra kvalitetno od opreme, osim ako nije na grdoj akciji. No, tebe niti ne zanima oprema, sve će izdržati ovo napisano.
Ja ti osobno najveći naglasak stavljam na 3 stvari kod bicikla - suspenzija (prednja/zadnja, ovisi kakva bicikl), kočnice i kotači (sa gumama). Sve ostalo zaboravi kod kupnje bicikla. Ako nešto od te 3 stvari nije istog ranga - imat ćeš probleme. Usto, to su i tri najvažnije stvari za napredak sa strane tehnike i bicikla. Ostalo je na vozaču.
Osobno, uzmi si dan slobodno u KA, dođi u Zagreb i kreni od zelenog vala i Giant-a, pa okomito na Ilicu do DSG-a, te pod Ilici i Vlaške do Maksimira i proći ćeš 90% najvećih dućana u HR/ZG koji imaju nešto u poslovnicama (Giant, DSG, Keindl, Marko Projekt, Rog Joma). Trebaš 2-3h za sve proći. I onda ti preostaje jedino Specialized na Zagrebačkoj cesti te Viva sport u Dugom Selu. Time si bio u 99% dućana koji vrijede kod nas.
Zapiši si modele koji su ti odgovarali, nedaj se navući na L ili slične veličine ili XL koji su kratki (kako rekoh - Cube su poznati po tome). Napiši modele i godišta ovdje pa ćemo naći najbolji.
Ako ništa ne nađeš, proletiš po SLO dućanima i/ili gledaš direct buy od Canyona, Radona, Rose bikes-a ili sličnih.