Citiraj:
Autor Mommistake
Pitanje za starije članove.
Da li je do mene ili nešto drugo, ali imam feeling da je sve manje ljudi ovdje aktivnih? Pričam o forumu u globalu, vidim da se na odgovore čeka par dana, ekipa nije toliko aktivna, manji je broj aktivnih zadnje vrijeme itd.
Uglavnom sam to primjetio u podforumu igre, gotovo se i ne piše ništa više tamo, u problematici (bilo software ili hardware) se niti ne odgovara na upite kolega, tržnica sve slabija itd.
Možda griješim!? Meni je ovdje super, svaki dan sam aktivan i imam dosta tu prijatelja, ali da li toliko padamo zadnje vrijeme?
|
Ne znam statistike foruma, ali ne bih se čudio da je tako, barem tendencija. Ali nije to ništa čudo, forum kao internetska forma se polako iscrpljuje i s vremenom dolazi nešto novo.
Netko je već napisao da je dio pozornosti otišao s PCa na mobitele, tamo je živo uvijek. Kao i na tržnici

A ne više na temi overclocka ili otključavanja geforce 680LE.
Danas ima više platformi, od reddita, do youtube tutoriala.
Vjerojatno je i prosječni korisnik obrazovaniji. Jedno od mojih prvih pitanja prije 12 godina bilo je kako napraviti network lan file-sharing među više PCa koji nisu na istim windowsima, a da sve radi bez puno komplikacija. Danas se taj odgovor nađe na n00b friendly stranicama na Googleu u 4 sekunde.
I ne bi se čudio da - kao na newsgrupama - ovakvi forumi žive na nekoliko velikih topica oko smartphonea i sličnih stvari, te oko ovakvih tema koje pružaju nešto više nego šta možeš nać na googleu u tri sekunde - poznansto, zafrkanciju, zajedništvo.
Naravno, ono što pceskpert čini forumom koji jest ne nestaje - to je činjenica da ako tražiš nešto specifično, stručno i "naprednije", prvo ću ovdje pitat ljude koje znam čime se bave, nego igdje drugdje. I taj dio neće nestat, ali on nikad nije činio 90 posto forumske aktivnosti.