View Single Post
Staro 20.02.2017., 16:43   #181
Botlorn
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Pitanje za starije članove.

Da li je do mene ili nešto drugo, ali imam feeling da je sve manje ljudi ovdje aktivnih? Pričam o forumu u globalu, vidim da se na odgovore čeka par dana, ekipa nije toliko aktivna, manji je broj aktivnih zadnje vrijeme itd.

Uglavnom sam to primjetio u podforumu igre, gotovo se i ne piše ništa više tamo, u problematici (bilo software ili hardware) se niti ne odgovara na upite kolega, tržnica sve slabija itd.

Možda griješim!? Meni je ovdje super, svaki dan sam aktivan i imam dosta tu prijatelja, ali da li toliko padamo zadnje vrijeme?
Ne znam statistike foruma, ali ne bih se čudio da je tako, barem tendencija. Ali nije to ništa čudo, forum kao internetska forma se polako iscrpljuje i s vremenom dolazi nešto novo.

Netko je već napisao da je dio pozornosti otišao s PCa na mobitele, tamo je živo uvijek. Kao i na tržnici A ne više na temi overclocka ili otključavanja geforce 680LE.

Danas ima više platformi, od reddita, do youtube tutoriala.
Vjerojatno je i prosječni korisnik obrazovaniji. Jedno od mojih prvih pitanja prije 12 godina bilo je kako napraviti network lan file-sharing među više PCa koji nisu na istim windowsima, a da sve radi bez puno komplikacija. Danas se taj odgovor nađe na n00b friendly stranicama na Googleu u 4 sekunde.

I ne bi se čudio da - kao na newsgrupama - ovakvi forumi žive na nekoliko velikih topica oko smartphonea i sličnih stvari, te oko ovakvih tema koje pružaju nešto više nego šta možeš nać na googleu u tri sekunde - poznansto, zafrkanciju, zajedništvo.

Naravno, ono što pceskpert čini forumom koji jest ne nestaje - to je činjenica da ako tražiš nešto specifično, stručno i "naprednije", prvo ću ovdje pitat ljude koje znam čime se bave, nego igdje drugdje. I taj dio neće nestat, ali on nikad nije činio 90 posto forumske aktivnosti.