Brko, imam doma 3 klasicna korisnika (upali fon, ne mijenja launcher, root i te zavrzlame itd dok god ga ima).
Tako da tvoja recenica: "Ostali žele uređaj koji out of box radi.", cak se super odnosi na Xiaomi brend (dva uredjaja redmi note 3 imam doma i nikada se niko zalio nije), a to je uredjaj od 1200kuna. Dapace, zena je koristila moj G4, od kako je kupljen redmi note 3 zadovoljnija je, fingerprint, alu kuciste a i radi fluidno. (maleni sd650 radi svoj posao odlicno).
Bio sam veliki zagovornik LG serije (brend ime, itd...), no lets be real ako nekome treba jeftin a dobar uredjaj brand ime ga nece ponuditi (bar u BiH za kes).
Vezano za G5 (G4 sam user ne iphone/samsung itd, pa da sada blatim na osnovu imena) posudio sam od kolege 2 dana nije previse no dovoljan period da shvatim da nije to to (bar za moj dzep).
Kuciste - nedovrseno, za tu cijenu se kupi Xiaomi mi5s ili polovan S7 koji su atraktivni (subjektivno), no ima sve kao G5 (wide camera, odlicna stvar no onako nisam je koristio u 2 dana previse iako sam setao prirodom), a kada izradim sliku na 10x15 formatu nista G5 ne izgleda ljepse od mi5s (onome ko voli da pixel peep-a vjerovatno bi smetala kamera na xiaomi-u, mislio sam da sam i ja ta osoba no nakon G4, shvatio sam na finom svjetlu svi fino opale sliku, navecer imam blic a tripod i te stvari meh nije to za mene).
Za obicnog korisnika (kakav sam i ja) tu i tamo koji game, 3-4 racuna i podikoja fotkica, par aplikacija (slack,skype,viber). Ako se kupuje s tim stavom uredjaj do 2300k - mi5s je bolji izbor od konkurencije.