Pred 10 godina kad sam i sam počeo pratiti forum, i hardver kao i sav taj koncept PCa za po doma je bio malo drugačiji nego dana. Bilo je ploča mali milijon sa obje strane, grafičkih koliko te volja, memorije ko dreka, overclokcing je bio nauka za sebe, DIY hlađenja... i da ne nabrajam. Svaki dan si mogao naučiti nešto novo, barem ja jesam i ne sramim se priznati. UCCC, TCCD, Micron D9, revizija E0 i slični sad već zaboravljeni vrlo važni pojmovi.
10 godina kasnije imamo što? Sveli smo se na 3 vendora matičnih za oba tabora, grafičke kartice su se svele na "jedna ili druga", overcloking je postao "digni malo napon i množitelj", RAM je svejedno koji se kupi jer su svi brzi i svi se OCaju, diskova isto imamo 2 vendora...
Ali ono čega nije bilo pred 10 godina u ovoj mjeri jesu, pogađate, smartphoneovi. Najbrže rastuće teme na ovom forumu kao i najposjećenije su upravo mobiteli. Prva tema o kineskim mobitelima je imala 10000+ postova, u godini dana. Toliko nema kompletan Intel podforum u 2 godine.
Tako da je i to možda razlog što se ekipa zasitila foruma. Jasno, tu su obaveze privatne, neki rade po 12+ sati, neki nemaju volje, neki su torpedirani iz razno raznih razloga i tako to.
Osobno se ne smatram starom ekipom jer sam došao "tek 2007" kad su maheri već dobro debelo bili tu starosjedioci. PCE zajednici sam zahvalan što sam dosta tog naučio, vidio, probao ali i potrošio novaca koje možda nisam trebao

no, l regret nothing.
Idemo dalje, još smo mladi