Mislim da bi u tom slucaju bilo dobro pricekati. Naime, niti jedna od postojece tri tehnologije za proizvodnju matrica nisu savrseni u svim parametrima.
TN matrica je najbrza, bez ghostinga (ili sa ghostingom koji se moze izmjeriti, ali u realnom svijetu je neprimjetan), ali zato ima najlosiji vidljivi kut, najlosije boje (fizicki moze prikazati samo 262k boja, koristi se ditheringom da bi prikazala 16,2mil, dok ostale vrste matrica fizicki prikazuju 16,7mil. boja), prosjecan kontrast.
IPS (S-IPS) matrica je donedavno bila namijenjena profesionalnoj uporabi - dosta brza (ali bitno sporija od TN), fantasticnih boja, dobrog vidljivog kuta, ali loseg kontrasta.
VA (MVA, PVA, S-MVA, S-PVA) matrica katastrofalno spora, u zadnjim verzijama (S) znacajno ubrzana sa overdrive-om, no jos uvijek sporija od TN, ali ima fantastican prikaz boja, vidljivi kut takodjer i najbolji kontrast. Sveukupno, trenutno najkompletnija matrica, ali jos uvijek ne i savrsena.
193p+ ti je ova zadnja matrica, dok je 930bf TN matrica.
Po mome, ako ti se ne zuri (ja sam bio ostao bez monitora, pa sam svakako morao nesto kupiti, a izabrao sam, po mom misljenju, najbolje sto si obican covjek moze priustiti), sacekaj da se trziste stabilizira. Pretpostavljam da ce jedna tehnologija prevladati i da ce se razviti po svim parametrima, dok ce se od ostalih odustati. Po mom misljenju, VA je trenutno najpotencijalnija tehnologija.