da napisem mali osvrt na Pixela XL nakon sto ga koristim evo skoro 3 mjeseca..
znaci, mobitel mi radi LOSIJE nego Note5 prije njega. Sad da malo elaboriram.
-random smrzavanje, ili smrzavanje touch panela, gdje mob doslovno ne reagira po dobrih par sekundi.
-screen rotation, toliko spoto i neresponsivno, ne sjecam se koji ako ikoji mob mi je tako radio. Mozda stari iphone4 koji je bio JB-an da dobije taj feature
-google assistant, ili mozda mikrofon, jednostavno hvata svaki deseti put, ono jutros ko majmun govorim u mobitel i iz valjda 12-og puta uhvati.
-mikrofon opcenito je los, kako za pozive, a pogotovo kod snimanja videa, stalno ima nekav sum, kako irititantno, prodat cu ga zbog toga ili slat na reklamaciju, a oni ce mi samo poslati refurbished uredjaj.
-kamera je trzava, sporo se otvara (uglavnom), isto se stilta sama od sebe.
-sto jos... e da, touch ekran malo hvata malo ne
-double tap to wake doslovno sam prestao uopce pokusati koristiti jer ne hvata.
-ta neka prica o fluidnosti sucelja.... prvih 3 dana. sada mi je gori nego note5.
- e da, kamera okida brzo, slike su dobre, no gdje faila je hdr pri slabijem svjetlu gdje cesto slike ispadnu neprirordne, pogotovo ton koze na licima, do te mjere da cesto faca ispadne roza
-video snimanje po dobrom svjetlu odlicno, stabilizacija radi super.
-no video snimanje pri slabom svjetlu, umjetnoj rasvjeti, je faking uzas. mutno sve bude zagladjeno, puno suma, ono bas jako jako lose.
-32Gb storage je totalni promasaj, nakon sto sam evo u ovih 3 mjeseca postavljao gore aplikacije koje koristim, i sve poslozio gore da mi nista ne fali, muziku ne drzim na mobu niti video fileove, imam slobodno 8Gb prostora za slike. Gdje btw, 5min videa u 1080@60fps zauzima preko 1Gb.
-cijena za 128Gb je bezobrazno preskupa
- e da, izlaz za slusalice je isto slab
-zvucnik je u najbolju ruku prosjecan, fali mu glasnoce. S tim da na maks glasnoci ovisno o onome sto se pusta preko njega ode u distorziju i krcka.
nesto pozitivnog
-baterija je ok, i mogu izgurati cijeli dan bilo kakve upotrebe.
-kvaliteta izrade je ok, iako ga imam u tpu caseu od Spigena jer je inace klizav strava kao i svaki alu mob