Tema: HTPC kuciste
View Single Post
Staro 08.11.2005., 22:51   #29
n_e_01
Registered User

Datum registracije: Aug 2005
Vrlo zanimljiva tema.
I ja razmišljam o nekakvom HTPCu, ali na malo drugačiji način: umjesto kupovine tv-a, dvd-a, linije, videa, PS2 itd, složit ću HTPC.
Vjerovali ili ne ispadne jeftinije a znamo koliko je bolje.
Proc:
Samo ne mislim kupovati celera, već isključivo nešto snažno, P4 ili Athlona64.
Razlog je snimanje TV sadržaja na disk i kodiranje i igre, naravno.
Potrebni su i veliki diskovi. Ništa previše, npr 2*200GB. Eventualno jedan manji za backup (može i ugašen biti).
0,5 - 1GB RAMa
Tih DVD pisač je must.
Obzirom da bi out išao na plazmu ili HDTV, ne znam kakvu grafičku trebam. help?
Plazme su danas oko 12kKn, što i nije previše obzirom na vrijeme koje provodimo pred njom..
Mreža - gigabit. To povlači Gb switch i original Cat5e kablove. We'll see..
TV:
Dva TV tunera (PiP, jedan snima, drugi prikazuje, itd)
SatTV tuner - dekodiranje programa, gledanje SatTV..
(Da sam u ZG uzeo bih digitalne tunere, ovako ništa od toga)
Mjuza
dilema - integrirano ili vanjska... we'll see. 5.1 ili 7.1
Software
XP Media Center... jel ima 64 bitna verzija?
Remote - nešto kao ono iz MSAN HTPC konfiguracije
Miš i tastatura bežični. BT nije loša ideja, najvažnija stvar je da su relativno mali i da su baterije punjive, nemam tvornicu baterija, a BT jede.. :-)
Kućica se traži. Stvarno ne znam šta napraviti... možda jedino rješenje bit će neko standardno kućište "spremljeno" u neki ormar, nevidljivo izvana. Naravno, ormar bez zadnje stranice. Ne vjerujem da ću naći nice kućište za ovo sve.
Hlađenje - može biti i voda uz propuh u kućici, jer je sve skriveno.

Eto, to bi bio setup. Znam da je prilično zahtjevno, ali i nije tako strašno. Cilj je zamjeniti sve u dn. boravku: mjuza, tv, dvd/divx, igre. Dodatne mogućnosti su lagano surfanje uz ispijanje jutarnje kave, eliminacija potrebe ustajanja iz fotelje radi nekakvog maila ili sl.
Za rad bih koristio drugo računalo (postojeće), jer ne mora biti najnovije i najbrže.
Obavezno koristiti standardne komponente.
Backup sistem bi bio izveden kao dodatan disk sa OS i svim potrebnim za gledanje TV, makar samo jedan tuner. Može biti i ugašen (npr prekidač) dok ne zatreba.

Recite šta mislite o ovome.

Pozdrav
n_e_01 je offline   Reply With Quote