Citiraj:
Autor tizhu
ja se 100% ne slažem s tobom. ne 99%. nego 100%.
uz današnje informacije da nisi sposoban odabrati dobar film. recimo i da pogriješiš svaki 7. ili 8. puta. stvarno ne kužim.
meni je možda lakše jer se ne sjećam kada sam zadnji puta gledao film sa napucavanjima ili tabačinom. uglavnom gledam drame, ali reći da je industrija nazadovala i to u zadnjih 30 godina je čak i u obliku sarkazma glupo.
jbt da uzmeš top 1000 filmova na imdb koji stvarno zna sjebat i izbaciš sve indijske filmove nagledat ćeš se filmova.
|
Sa ovime se APSOLUTNO ne slažem, jer sama činjenica da ti treba hrpa sajtova i tema da bi danas pronašao pokoju kvalitetnu produkciju je sama po sebi smiješna. Ili ići gledati sve živo, pa ako naletiš na nešto dobro naletiš.
Kvaliteta scenarija u trilerima i dramama je zadnjih godina DRASTIČNO pala. Spominješ IMDB kao referencu ... ajmo pogledati:
1. Shawshank
1994.g
2. Kum
1972. g.
3. Kum II
1974. g.
4. Dark Knight
2008. (snimljen prije skoro 10 g)
5. 12 Angry men
1957. g
6. Schindlerova lista
1993. g
7. Pulp fiction
1994. g
8. LoR
2003. g (snimljen prije 14 g)
9. Good, Bad, Evil
1966. g
10. Fight Club
1999. g (snimljen prije 18 g)
Jedini film u Top 40, a da je snimljen unazad 5 g je Interstellar ... u kojem su također korištene poveće količine efekata, pa je to dijelom razloga zašto je tako visoko na listi. Meni osobno je scenarij li-la, ali ok shvaćam zašto je nekima ideja toga filma fascinantna.
Što se tiče Top 1000 ljestvice, prošao sam dobar dio filmova koji su tamo navedeni i sa apsolutnom sigurnošću tvrdim da je velik broj novijih filmova tamo nezasluženo zbog prenapuhanih ocjena, a s druge strane velik dio (solidne produkcije) tih filmova je starijeg datuma (15+ godina), što samo potvrđuje moj prethodni post.
Jedino što je doista glupo jest vjerovati ocjenama koje kao prezentiraju "kvalitetu" filmova na tim ljestvicama, jer kao što je postao trend u zadnje vrijeme, najgledaniji flmovi postaju Marvelovi kreativni proljevi za ubijanje vremena. I to je nažalost smjer u kojem se većinski dio popularne filmske industrije kreće. Naravno ovdje ne uzimamo u obzir filmove namijenjene indijskom/kineskom/francuskom/japanskom i ostalim non-eng. govornim područjima, jer su oni kategorija za sebe.
Ne tvrdim da ne postoji dobar film izašao u zadnjih 5 godina, ali tvrdim da su postali rijetkost koju treba tražiti povećalom. Zato se mnogi danas i iznenade kada pogledaju dobru dramu, triler, komediju i sl. jer su praktički postali izuzetak u moru osrednje produkcije.