ja sam prakticki napravio crash course u 14 mjeseci sam obiso preko 15 informatickih ducana u zagrebu i nakon svega mogu rec jedno, sa svima se ponekad treba natezat i gnjavit, sa nekima vise i manje, ali prvo i osnovo covjek mora imat na umu da su ti ljudi zaposleni u trgovačkoj profesiji. Trgovac trguje, prodaje i povremeno uvaljuje ako si naivan ces nasjest na foru i pobrat losu robu. Dogadja se svima, posto kod nas jos uvijek nema zlatnog americkog pravila "KUPAC JE UVIJEK U PRAVU" moramo trpit svasta... Moja iskustva su razlicita od ducana do ducana, i nema savrsenog ducana i nema savrsenog osoblja i nema savrsenog servisa. Biras najmanje zlo od svih i dobro odvazes odluku di, kad i zasto ces nesto kupit.
O svakom ducanu mogu rec nesto lose i nesto dobro, ali kakve to ima veze sa bilo kime drugime?
Nemoguce je da dvoje kupaca ima jednak tretman, cak kad su oboje potpuni anonimci i nemaju apsolutno veze jedan sa drugime cak i 2 sekunde razlike u vremenu nista ne jamce.
Zato nema puno smisla da se geralizira i prica da je odredjeni ducan totalno sranje ili da je odredjenji savrsen. To je jako osobno iskustvo.
Da postoje neke pravilnosti koje se pojavljuju u odredjenim ducanima. I da treba dijeliti iskustva al malo umjerenosti nebi bilo lose.