Citiraj:
Autor FRipper
Pa što ti je manji ulog to ćeš prije isplatiti
Što ti je točno visoko? Jer nitko ti ne može točno reći kada je ROI, jer ipak sve ovisi od tečaja.
|
Moramo se malo vratiti unazad: ako mi je manji ulog, imam slabiji mining rig, tj. broj "coinova" ili kako se već računa po satu je manji. Ispravi me ako sam u krivu.
Tu dolazimo onda do ulaznog kapitala (ulog): ako uložim u žnj hardware, smatram da će mi ROI trajati duže nego da sam uložio u top HW. Y/N?
Dakle, uzmimo recimo u obzir da bih u startu htio imati jedan rig: jedan/dva procesora, jednu do 4/5 grafičkih.
Kad bih uzeo recimo 1 CPU, 4 core (i5), i jednu grafu ranga GTX1060, bi li brže vratio ulog nego da uzmem 1 CPU, 8 core i 4 grafe ranga GTX1070?
Dakle, pričamo o priličnoj razlici u ulogu, a smatram da će i jači HW brže vratiti ulog.
--
Možda će biti lakše definirati to ako krenem od "želje" da mi rig(ovi) rade ROI na mjesečnoj bazi ekvivalent od recimo 50€. Kako odaberem najbolju cryptovalutu i konfiguraciju riga da dobijem željenu zaradu?
Da još pojednostavimo, ako sam potrošio X € na rig, želim da na kraju 12 mjesečnog perioda dobijem X+600€: što napraviti?
Kakva je amortizacija hardwarea, tj. mora li se u roku 1-2 godine ulagati u nove grafičke kartice i koliko od ovih 600€ dobitka onda ostane?
Nadam se da se netko upustio u kalkulacije isplativosti i da se ne radi samo o tome da netko "majna" jer prividno dobiva lovu.