View Single Post
Staro 08.02.2017., 17:40   #8
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Kako se ono kaže ?
Znanje košta više od nekog hw
A zato je i kupio skup(a zapravo jeftin) uređaj koji je kao jednostavan za namistit.

Citiraj:
To kinesko govance od alarma možda i valja al šta prevali više milja / Km od Kine to mu se pumpa cijena više.
http://daiya.en.alibaba.com/product/...ebox_s160.html
Znaci dolar vridi

Citiraj:
Treba nekako detektirati jeli "luduje" ta igračka ili je možda nešto krivo programirano.
Jeli u njemu ona baterija ?
To bi trebalo pomoći ako je problem sa strujom / napajanjem.
Jeli sve ovisi o jednom termostatu ?
Kada "sve stane" treba viditi jeli (i zašto) termostat nije upalio grijanje a potom zašto ovo čudo nije "dojavio".
...
A standardno spojen je na NO/NC port, i kad termostat zatvori otvori on zove, i to stvarno radi, samo što se zblesira nakon xx vremena, iako je moguce da i nestane struje na kratko pa se ukljuci baterija pa opet dodje struje pa da ga to zblesira, to mi se cak cini kao realna opcija.

Citiraj:
U principu upotrebljena je kriva igračka napravljena prvenstveno za alarm i dojavu a ne za nadzor temperature.
Moglo bi se sad ići kovati nekakav arduno ali mislim da za to nemaš ni vremena ni živaca.
Da ali zamisli da je ovo alarm koji alarmira kad se vrata otvore, to bi i trebao raditi. A arduino je bila moja ideja kad nisam radio, cak sam to mogao za zavrsni, al sad neman ni vrimena ni zivaca

A ova gotova rješenja cu pogledat.. izgleda zannimljivo, samo da nebi bilo opet 1500 kn u vitar
Hvala Nikky
OuttaControl je offline   Reply With Quote