Citiraj:
Kako se ono kaže ?
Znanje košta više od nekog hw
|
A zato je i kupio skup(a zapravo jeftin) uređaj koji je kao jednostavan za namistit.
Znaci dolar vridi
Citiraj:
Treba nekako detektirati jeli "luduje" ta igračka ili je možda nešto krivo programirano.
Jeli u njemu ona baterija ?
To bi trebalo pomoći ako je problem sa strujom / napajanjem.
Jeli sve ovisi o jednom termostatu ?
Kada "sve stane" treba viditi jeli (i zašto) termostat nije upalio grijanje a potom zašto ovo čudo nije "dojavio".
...
|
A standardno spojen je na NO/NC port, i kad termostat zatvori otvori on zove, i to stvarno radi, samo što se zblesira nakon xx vremena, iako je moguce da i nestane struje na kratko pa se ukljuci baterija pa opet dodje struje pa da ga to zblesira, to mi se cak cini kao realna opcija.
Citiraj:
U principu upotrebljena je kriva igračka napravljena prvenstveno za alarm i dojavu a ne za nadzor temperature.
Moglo bi se sad ići kovati nekakav arduno ali mislim da za to nemaš ni vremena ni živaca.
|
Da ali zamisli da je ovo alarm koji alarmira kad se vrata otvore, to bi i trebao raditi. A arduino je bila moja ideja kad nisam radio, cak sam to mogao za zavrsni, al sad neman ni vrimena ni zivaca
A ova gotova rješenja cu pogledat.. izgleda zannimljivo, samo da nebi bilo opet 1500 kn u vitar
Hvala Nikky