View Single Post
Staro 07.02.2017., 11:53   #1704
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
Nemam ni jedan od ta dva routera, pa ti ne mogu tocno odgovorit, ali ova opcija je, cini mi se, da omoguci Speedportu upotrebu vanjskog a ne ugradjenog modema...

Trebao bi u Speedportu uz "PPPoE passthrough" maknut/obrisat svoj username/pass za spajanje na internet i odabrat da se spaja "on demand" (onda save settings i restart), dakle tek kad Cisco zatrazi vezu. Nista drugo se na prvom routeru ne treba podesavat, kolko je meni poznato.

Inace, prebacivanje svih HT routera u "Bridge mode" mozes napravit sam na svojoj stranici na portalu "https://moj.hrvatskitelekom.hr/".
Kad se logiras odaberes "Internet" tab, pa opciju "Postavke za WLAN modema" pa tab "Nacin rada modema" gdje mozes ukljucit ili "Routing mode" ili "Bridge mode".
To je preporucljivo napravit na tom mjestu, jer ce ti onda nakon svake promjene postavki (firmware-a) router ostati u bridge modu.

Ako ni tad ne radi, probaj drugi port na Speedportu, drugi LAN kabel, da iskljucis te trivijalnosti.

Ako ni onda ne radi, onda uz bridge mode na Speedportu, Lan1 spoji direktno na komp i na kompu napravi novu konekciju sa svojim podacima za spajanje, za daljnju dedukciju problema...

Zadnje izmijenjeno od: Prezime. 07.02.2017. u 15:35.
Prezime je offline   Reply With Quote