Citiraj:
Autor Igi385
Ekipa, bok! Imam pitanje jedno za vlasnike Huawei Honor 7 Lite-a i/ili P9 Lite-a.
Naime ja imam nedavno kupljeni Honor 7 Lite(prije manje od mjesec dana) i super mi je mob ali mi jedna stvar nikako nije jasna a tiče se baterije...
Znači napunim mob navečer oko 22h na 100% i doslovno ništa ne tipkam po njemu, ako sam možda jednu minutu nešto prčkao, nakon toga ugasio sam Internet i putem Upravitelja telefona pogasio sve aplikacije koje su radile i kad se ustanem ujutro mob mi jednom prigodom bio na 90% a drugom takvom prigodom (znači iduće jutro nakon punjenja) na 91%. Ostale dane mi je baterija preko noći izgubila možda 2 % i ukupno mi traje uz malo surfanja, Vibera, poziva i slično ajmo reći 4 dana. E sad nije mi nikako jasno zašto toliko baterije izgubi preko noci nakon punjenja? Pogledao sam u upravitelju telefona šta mi najviše troši bateriju i piše način čekanja i to 33,33% (ostale stavke puno manje npr. zaslon oko 15% - sveukupno hardver oko 70 do 75 % a softver preostali iznos)
Jel mi baterija defektna ili šta? Pitam obzirom da inače dobro drži baterija, kažem 3-5 dana pa mi ne ide u glavu takav nagli pad od 10 posto preko noći?
Ima još netko takvih ili sličnih iskustava? Neki prijedlog?
|
2% je normalno da se smanji postotak baterije, ali ovo da padne na 90% sigurno nije nešto u redu.
Moj savjet je da prvo probaš ugasiti/upaliti mobitel prije novog punjenja, ako se opet ponovi ista stvar onda sljedeći put ostavi da se puni 10-12 sati, i prije toga punjenja isprazni je na nekih 7-8%