Citiraj:
Autor D/G
 ..da to je normalno jer je širina koju signal zauzima uži od G i pogotovo od N moda pa će i domet biti gotovo duplo veći sa B modom. Usput i izlazni stupanj wifi predajnika daje nešto veću snagu na B modu.
...slično kao kad uzmeš vrtno crijevo za zalijevanje koji pri istom pritisku (snazi) ako prskaš u široko manji je domet nego kad prskaš usko 
|
jes aj knov.
pred 2 godine dok nisam imao net u stanu, sam otišao u kafić u gradu, popio kavu i pitao šifru. na terasi doma 700m dalje sam hvatao taj wifi (zato sam i išao tamo). imaju dan danas neki zyxel high power AP koji im stoji na konstrukciji od tende. s obzirom da su bili ostavili default password, bio sam malo mijenjao kanale i modove rada, i najbolji signal je bio upravo na B standardu. nažalost, brzina je bila koma, previše smetnji i laptop se nije uspijevao probit, jedva 1mbit vuklo.
hotspot od hotela mi je na cca 300m i bio sam dignuo repeater na njega, vuklo oko 3-4-5 mbita preko ljeta, na jesen do 10. no onda sam dovukao svoj net sa svim ovim silnim mikroticima, a taj hotspot mi je backup, imam nakačen AP na njega i ako mi rikne vdsl, mikrotik automatski prebaci net na njega. 5-10mbita je za nuždu dovoljno.