View Single Post
Staro 04.02.2017., 07:35   #1391
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Ne, nije samo "mora pisati 300 Mbit".
Radi se o realnoj potrebi zato što u lokalnom LAN-u syncam redovno mob preko wifi. Kad se vratim doma, fotke, video i ostalo s moba ide preko mreže na backup. Pa sad ako ti ne vidiš razliku u brzini transfera preko wifi na 72 i 150 Mbps (ne ide nijedan mobač koji sam dosad vidio preko toga) očito to ne koristiš što si i sam priznao. Sync preko USBa zbog 2.0 nije toliko puno brži da bi se isplatilo s time igrati. MTP radi koma, pogotovo s većim brojem manjih datoteka, bolje radi preko wifi.
5 GHz radi relativno ok i taj band koristim iako i tamo pokazuje slabiji signal od konkurencije.

Zato i jesam naglasio, da tvoje zamjerke mobu meni osobno ne predstavljaju problem (jer ne syncam tonu podataka lokalno), ali vidim zasto bi tebi smetalo.
U tom slučaju, korištenje 5Ghz spektra ne samo da je rjesenje, nego je i logičan izbor.

Sto se tiče mene i Mi5, iskreno - nemam veće zamjerke. Eventualno kamera pri losijem svjetlu.
Nikad mi se nije restartao, nikad nije nestalo mreze (kao kod S6 duos prije njega), sve radi.
Zato, ako Nokia 8 bude flop, gledat cu pozorno sto ce donijeti Mi6.