Citiraj:
Autor chem1990
ne kontam zasto switch... 500 puta sam napisao valjda... router u ont, a speedport u lan od routera, setiran sa vlan-om kako treba za telefon.
|
zato kaj zadnji puta kad su mi vratili fw. na 038 prilikom restarta nakon updata na .038 atomatski se vratio na .039,i od onada mi više nisu htjeli vračati firmware,a i plus je taj da preko speedporta mogu i maxtv koristiti pa mi ostane port više na mom ruteru,sutra ili u ponedjeljak ču dobiti
TP-Link AV1000 2-Port Gigabit Passthrough Powerline Starter Kit,pa ćemo da probamo ,dal je moguće preko njega se riješiti kanalica i paralelno spojiti speedport i vlastiti ruter ,zamišljeno ovako ont na sam ulaz u stan ,prvi šteker mi je odmah kraj ulaznih vratiju pa ako sve prođe kak treba mogu birati gdje će mi biti router u stanu neću više biti osuđen na jedno mjesto,ako prođe paralelno spajanje piknem još jedan uređaj i postavim speedport za tel i maxtv u jednu sobu ,a moj ruter u radnu sobu,žena dobije svoj mir ,ja dobijem svoj ,i svi preduvjeti za dug i sretan brak su tu
p.s. tendencija mi više nije dobiti voip(klasični telefon mi je totalno nepotreban imam u prosjeku 10 poziva mjesečno 8(da nema speedporta ko zna dal bi bilo i tih 8) u pravilu na 08009000 + 2 ambulanta za tablete pozivi prema meni 2 mjesečno od firme za ispitivanje tržišta i tu uvijek ista tema -što mislim o HT-u),tendencija mi je sačekat kraj ugovora i preč na iskon optiku samo internet,do onda će valjda i optimi, t-com dozvoliti korišćenje optičke infrastrukture,a i nešto se prića da bi mogao i h1 biti u tom kolu pa ko da više za što manje para - ima me u budučnosti