View Single Post
Staro 02.02.2017., 21:26   #2730
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor webstartm Pregled postova
A vidit ćemo. Ako je sad intelov i7 negdi 2700kn, onda očekujem 8c/16t za 2700 jbga, moraju se pokazat, moraju spustit cijene, vratit market share i povjerenje.

Ja niti ne razmisljam o kabyu. Eventualno LGA2011 neki 8/16 ali mi je to preskupo, tj nije toliko skupo koliko je za taj novac nepotrebno.
Gledao sam polovne, al nemožeš nać ploču. Standarnda priča za Intel, procevi Čabe a ploča nigdi.

Zato Zen, novi čipset, nove điđe i garancija.
Sam si reka, platforma sa s2011 je meni osobno nepotrebna i skupa.
O kabyu definitivno razmisljam, jer kupujem/nadogradjujem pc ko i Drug Brko - da traje . Sve ovisi o tome kako ce se ryzen pokazati...
Moje trenutno razmisljanje, ako za 10-15% manju cijenu od kabya i7-ice budem moga uzeti 6-core (12 thread) ryzena koji ce u performansama parirati spomenutome ili biti dosta blizu - uzimam Amd. Zasto?
Jer racunam da ce isto tako maticna biti barem 15% jeftinija u odnosu na slican model sa Z270 chipsetom. Kad se sve to zbroji ispadne da sam prosa ugrubo 100-150e+ jeftinije a dobija sam ugrubo 90%+
performansi. Plus sto ce taj hexa ryzen samo dobivati na vrijednosti kako vrime bude prolazilo - bikoz svi znamo da se IT industrija krece prema paralelizacji, uostalom ima dovoljno primjera vec sada...

Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Manji ipc od skylake i kaby, kao i manji OC potencijal (i stock clockovi naspram i5 K i i7 K) su ti 100% sigurni.
Zato i kazem - 6core/12 thread vs 4core/8thread

Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
https://www.youtube.com/watch?v=A1Q-e6ymp1U

Za jedno pecto kn po mogućnosti
Sn4k3 je offline   Reply With Quote