Čisto sumnjam da će biti 8 proizvoda, čovjeće koji bi to krkljanac bio u ponudi, ono tipa daj još 200kn za extra jezgre how yes no.
Vidjet ćemo što ćemo sve dobiti. Ako za 4 core proizvode ne može ići samo taj jedan kompleks tj. CCX nego je "die" isključivo dva CCX-a u komadu (a ni ne djeluje mi simetrično, onog čeg ima u jednoj polovici, nema u drugoj) onda im se fakat ne isplati praviti mnogo istih. Osim ako su yieldovi jako loši pa ima puno "scrap" materijala, no prema njegovom GloFo kaže da su im yieldovi sada odlični, što bi značilo da je najisplatvije pumpanje 8 corea, pa tek nakon toga 6 corea.
Inače računao sam još malo cijene (bazirano na intelovom, ali i starijem amd ponašanju). Znači kao što rekoh prije 8c16t ide od i7 6800K price rangea pa do max (uključujući flagship) i7 6850K price rangea. To paše po moje 2 teorije, a i škot praktično kaže najjeftiniji po cijenu jednog, najskuplji po cijeni drugog. Mislim da je taj raspon 99% točan.
Za 4c8t sam izračunao da najmanje teoretski može koštat 1200kn, a maximalno 2200kn, ispod, odnosno iznad tih razina 200% sigurno ne ide. To naravno su dvije krajnosti, najvjerojatnije ide negdje između toga
Što se tiče naming sheme mislim da su čak iz AMD-a govorili, tamo negdje kod najave Zena 2014 godine, kao o "novim FX procesorima". No to se možda upotrebljavalo da bi ljudi shvatili da se ne radi o APU-ima, nego višejezgrenijim cpu-ima. Kao što Škot reče pod tim imenom su najviše i ubijali intel, ali su pod njim i najviše zaostajali zadnjih 5-6 god. pa se malo obešćastilo. No najvjerojatnije će opet uzet FX. Osobno bih aktivirao Phenom III. Povijesno s njim nisu bili nikad bolji od intela, ali su bili konkurentni, isto kao što bi Zen trebao biti, a i fora zvuči...