Dileme
Kupio sam prije par mjeseci prvi put tablet, Amazon fire 7 iz 2015. Bijaše jeftin, kojih 300-tinjak kn s Amazon.de i mogao se na njega staviti Cyanogenmod i vanilla gugl nexus rom i još neki, svi lolipop. No, ukućani su mi ga oduzeli i sada ga danonoćno siluju i nikako ne mogu doći na red. Ako mu kojim slučajem kroz par mjeseci ne razvale do kraja micro usb utor predviđam mu polaganu smrt baterije (za sad je sve OK i super je mali tablet ali stvarno trpi dosta toga).
Ne igram puno igrice nego bi samo pikao po njemu u par programa koji generiraju zvukove npr. svidjelo mi se kako izgleda sad novi fl studio mobile 3 itd. (ako zanemarimo groznu latenciju ali nemam para za ipad a koliko sam skužio ovi stariji primjerci s njuškala se vuku na novim verzijama ios-a)
btw. Link na latencije ako nekog zanima
http://superpowered.com/latency
Dakle taj fl studio radi OK (zanemarimo li latencije) na najjeftinijem fire tabletu no update-ali su firmware i ove koje se trenutno može naručiti mogu samo brickati ako pokušam root ili downgrade.
Zanima me postoji li još nešto tako jeftinije, ne mora biti pre jak tablet, ali da ima rom podršku za cyanogen tj. lineageOS? U protivnom bi vjerojatno već uzeo neki 8 inch alcatel pixi 3 ili možda ovaj lenovo tab3 7 kao jeftine alternative s garancijom.
Možda neki od kineskih modela koji nisam zamijetio? Npr. vidio sam da chuwi vi10 ima nešto sitno podrške ali opet košta 150 eur + davanja a to je daleko više od onoga što sam spreman dati i u tom slučaju bih vjerojatno išao na nešto tipa novi nvidia shield k1 ili pak ipad mini 2 preko njuškala.
Gledao sam i nexus 7 2012 (1gen) na njuškalu ga ima već za 500 kn i on bi bio idealan za mene što se tiče cijene i podrške ali se bojim da će se vući, sad imam mob koji na antutu ima oko 11000 i nije baš najbrži na lolipopu (znam da antutu nije neko mjerilo ali mi služi čisto za orijentaciju, fire tablet je na kojih 22000, a koliko sam vidio po youtubu nexus 7 2012 je uspio navući oko 13000).
Nisam naveo niti jedan od samsung tabova koji se mogu naći na njuškalu jer ima brdo modela i jednostavno se ne snalazim u tome koji bi bio još uvijek zadovoljavajuće snage te da ima blistavu budućnost u smislu podrške.
Dakle, uzevši u obzir napisano, što biste mi preporučili? Nexus, neki od samsunga, nešto iz kine, nešto drugo s njuškala ili ne jest neko vrijeme i ipad?